Overslaan en naar de inhoud gaan

'Operatie Zwerfkat' succesvol bij recreatiepark Klein Vink

Geplaatst opvrijdag 31 juli 2020 - 20:39

Ze zijn er bijna allemaal ingetuind: zo'n dertig zwerfkatten hebben zich in kooien laten vangen op recreatiepark Klein Vink in Arcen.

Vrijdag zijn ze door de dierenarts gecastreerd, ontvlooid en gechipt in een mobiele operatiebus. Een aantal katten mag op het park blijven.

Geslaagde operatie
"Er zijn nog enkele katten die we niet gevangen hebben. Maar in principe is de operatie geslaagd", vertelt Cynthia Thissen uit Sevenum. Zij ontfermt zich met haar Stichting Dakloos Dier over de zwerfkatten op bijvoorbeeld vakantieparken. "Bij recreatiepark De Schatberg in Sevenum zijn we ook bezig geweest."

Operatiekamer
Op het terrein van Klein Vink staat een mobiele operatiekamer. Twee dierenartsen met assistenten zijn daar de hele dag bezig. "Het is een behoorlijke klus: vangen, castreren, ontvlooien, inenten, ontwormen in chippen." De operatiebus is van de landelijke Stichting Zwerfkat.

Wild
De kittens, eenmaal behandeld door de dierenarts, gaan in principe allemaal naar de opvang. "Volwassen katten die gewend zijn aan mensen ook. Er is ook een aantal wilde types. Die kunnen beter op het park blijven om muizen te vangen bijvoorbeeld. Klein Vink is het daarmee eens."

Vervolg
Het blijft niet bij een eenmalige actie. 'Operatie Zwerfkat' zal herhaald moeten worden. "Binnen zeven jaar kan een moederkat in theorie zorgen voor ruim 300.000 nakomelingen."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen