Overslaan en naar de inhoud gaan

'Operatie Zwerfkat' succesvol bij recreatiepark Klein Vink

Geplaatst opvrijdag 31 juli 2020 - 20:39

Ze zijn er bijna allemaal ingetuind: zo'n dertig zwerfkatten hebben zich in kooien laten vangen op recreatiepark Klein Vink in Arcen.

Vrijdag zijn ze door de dierenarts gecastreerd, ontvlooid en gechipt in een mobiele operatiebus. Een aantal katten mag op het park blijven.

Geslaagde operatie
"Er zijn nog enkele katten die we niet gevangen hebben. Maar in principe is de operatie geslaagd", vertelt Cynthia Thissen uit Sevenum. Zij ontfermt zich met haar Stichting Dakloos Dier over de zwerfkatten op bijvoorbeeld vakantieparken. "Bij recreatiepark De Schatberg in Sevenum zijn we ook bezig geweest."

Operatiekamer
Op het terrein van Klein Vink staat een mobiele operatiekamer. Twee dierenartsen met assistenten zijn daar de hele dag bezig. "Het is een behoorlijke klus: vangen, castreren, ontvlooien, inenten, ontwormen in chippen." De operatiebus is van de landelijke Stichting Zwerfkat.

Wild
De kittens, eenmaal behandeld door de dierenarts, gaan in principe allemaal naar de opvang. "Volwassen katten die gewend zijn aan mensen ook. Er is ook een aantal wilde types. Die kunnen beter op het park blijven om muizen te vangen bijvoorbeeld. Klein Vink is het daarmee eens."

Vervolg
Het blijft niet bij een eenmalige actie. 'Operatie Zwerfkat' zal herhaald moeten worden. "Binnen zeven jaar kan een moederkat in theorie zorgen voor ruim 300.000 nakomelingen."

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen