Overslaan en naar de inhoud gaan

Opera over Dumoulin komt er toch

Geplaatst opvrijdag 15 april 2016 - 17:47

Er komt definitief een opera over wielrenner Tom Dumoulin.

Het management van de Maastrichtenaar en de initiatiefnemers voor de opera zijn dat overeengkomen.

Lees ook: Dumoulin verbaasd over opera: weet van niks

Olympische Spelen
Opera 2.0 werkt aan een voorstelling over de succesvolle wielrenner. Centraal in de opera staat zijn deelname aan de Olympische Spelen komende zomer. Daarin probeert de Maastrichtenaar een gooi te doen naar het goud op de tijdrit.

Cast
Opera 2.0 werkt met een volledig Limburgse cast bestaande uit bariton Sef Thissen, sopraan Fenna Ograjensek en actrice Suzan Seegers. De première is op dinsdag 10 augustus - de dag van de olympische tijdrit - in het Openluchttheater in Valkenburg.

Jos van Rey
Het wordt de tweede opera van het gezelschap in korte tijd. Eerder werd een opera over het leven van de Roermondse politicus Jos van Rey opgevoerd.

Het wordt de vraag of de hoofdpersoon zelf ook de opvoering gaat bezoeken. Dumoulin liet al eerder weten dat het wat hem betreft niet hoeft.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Gerelateerde berichten

Ook wielrenner Tom Dumoulin krijgt eigen opera
Tom Dumoulin gaat toch naar Olympische Spelen
ANP
Tom Dumoulin onderweg naar Rio: ‘Ik geloof in goud’
ANP
Tom Dumoulin moet pijn verbijten in Rio
Overzicht
Uitgelicht
Speel mee met de Limburgse muziekquiz vanuit je eigen woonkamer!

De L1mbo Top 100 van komende Hemelvaartsdag heeft een zilveren randje. Het is namelijk de 25ste keer dat de lijst samengesteld wordt. “Dit zilveren jubileum laten we niet zomaar voorbijgaan”, zo vertelt programmamaker Henk Hover. “Er komt op L1 TV een L1mbo Top 100 kwis én een muziekprogramma vol weetjes en achtergronden rond het fenomeen L1mbo Top 100.”

Op zaterdag 8 mei presenteren Ruud Kleinen en Rian Moonen de L1mbo Top 100 ThoesQuiz, waaraan honderden Limburgers vanuit thuis kunnen deelnemen!

Wie wordt de Limburgse muziekkenner van het jaar? We spelen de meest uiteenlopende muziekvragen. En je kunt thuis meespelen vanaf je eigen bank.

Speel zaterdag 8 mei mee!
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen