Overslaan en naar de inhoud gaan

Openluchttheater Valkenburg blijft dicht

Geplaatst opwoensdag 12 mei 2021 - 13:41

Het openluchttheater in Valkenburg gaat sowieso niet open volgende week woensdag.

Dat zegt directeur Jos Frusch, naar aanleiding van de aangekondigde versoepelingen.

Dertig
Als de coronacijfers het toelaten mogen de openluchttheaters in Nederland weer mensen ontvangen vanaf volgende week woensdag, onder voorwaarden.

Frusch: "We zouden maximaal dertig mensen mogen binnenlaten, maar daar kunnen we het echt niet van doen. Als mensen anderhalve meter afstand houden hebben we plek voor 200 mensen. Met kuchschermen zelfs voor 400. Maar dertig is echt te weinig om iets te kunnen organiseren. Onze koepelorganisatie heeft nog geprobeerd om er iets aan te doen, maar dat is niet gelukt. Heel jammer, want we zijn startklaar, alles ligt er perfect bij. En iedereen wil heel graag."

Ellen ten Damme
Het eerste optreden dat nu gepland staat in het Openluchttheater in Valkenburg is Ellen ten Damme, op 19 juni. Die voorstelling stond vorig jaar ook al op de rol, maar werd toen een jaar uitgesteld. Het openluchttheater in Valkenburg is het oudste openluchttheater van Nederland. Het programmeert tientallen voorstellingen per jaar en trekt zo'n 20.000 bezoekers.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen