Overslaan en naar de inhoud gaan

Opening World Press Photo Maastricht druk bezocht

Geplaatst opzondag 22 oktober 2017 - 17:44

's Werelds beste persfoto's zijn sinds dit weekend weer te bezichtigen in het Centre Ceramique in Maastricht. Het openingsweekend trok de tentoonstelling al veel bekijks.

Neem zelf ook een kijkje op de expositie, door de ogen van fotograaf Peter Schols. Hij won in 2007 de World Press Photo in de categorie sport, met een legendarische foto van de Franse topvoetballer Zinedine Zidane, die zijn Italiaanse tegenstander Marco Materazzi een kopstoot geeft tijdens de finale van het WK in 2006.

Limburgse fotografen
Er zijn dit jaar geen Limburgse foto's geselecteerd voor de prestigieuze prijs. World Press Photo doet daarom een speciale oproep aan Limburgse persfotografen om óók werk in te sturen voor een wedstrijd die later dit jaar wordt gehouden.

Lees ook: WPP roept Limburgse persfotografen op

Wedstrijd
Deze reizende expositie is het resultaat van de internationale wedstrijd voor persfotografie. De tentoonstelling is in 100 steden te zien, waaronder drie Nederlandse. Naast Maastricht zijn dat Hilversum en Groningen.

Foto: Jean-Pierre Geusens
Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen