Overslaan en naar de inhoud gaan

Opening TEFAF rustiger vanwege coronacrisis

Geplaatst opdonderdag 5 maart 2020 - 11:44

The European Fine Art Fair (TEFAF) in Maastricht merkt de gevolgen van de wereldwijde coronacrisis. Tijdens de opening voor genodigden donderdag is het rustiger dan normaal.

Dat zegt verslaggever Jo Cortenraedt. Donderdag opent de TEFAF 2020 haar deuren voor the rich and famous, die een speciale uitnodiging hebben gekregen voor de voor-bezichtiging.

Voorzichtigheid troef
"Officiële cijfers over het totale aantal genodigden dat aanwezig is zijn er nog niet, maar je merkt wel dat het rustiger is", aldus Cortenraedt. "Vooral directies van musea van overal ter wereld, maar ook verzamelaars uit de Verenigde Staten, Zwitserland en Italië laten het voor een deel afweten."

Tijdens de opening van de beurs donderdagochtend was er geen sprake van een stormloop. Naarmate de middag vorderde, trok het aantal mensen wat aan. De organisatie schat dat het aantal bezoekers donderdag 10 tot 20 procent lager ligt dan normaal.

Buitenlandse bezoekers
Negentig procent van de genodigden op de voor-bezichtiging van de TEFAF komt uit het buitenland. Cortenraedt verwacht dan ook dat de invloed van de coronacrisis op de kunstbeurs donderdag het grootst zal zijn.

Tefaf kunstbeurs MECC Maastricht (5 mrt 2020)
Foto: Jean-Pierre Geusens

Annuleringen
Hotels en restaurants in en rond Maastricht hebben de afgelopen dagen ook annuleringen gehad, vooral van buitenlandse gasten. Maar het is nog onduidelijk wat dat betekent voor het uiteindelijke bezoekersaantal van de beurs.

Lees ook: Coronavirus zorgt voor annuleringen in en om Maastricht

TEFAF 2020
Meer dan 275 kunsthandelaren uit de hele wereld tonen dit jaar in het MECC in Maastricht hun pronkstukken aan het publiek. Onder die pronkstukken bevinden zich werken van Vincent van Gogh en Edgar Degas. Ook is er een diadeem te koop die in 1937 in Londen is gedragen bij de kroning van koning George VI.

Lees ook: Werken van Van Gogh en Degas te koop op TEFAF

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen