Overslaan en naar de inhoud gaan

Opening TEFAF rustiger vanwege coronacrisis

Geplaatst opdonderdag 5 maart 2020 - 11:44

The European Fine Art Fair (TEFAF) in Maastricht merkt de gevolgen van de wereldwijde coronacrisis. Tijdens de opening voor genodigden donderdag is het rustiger dan normaal.

Dat zegt verslaggever Jo Cortenraedt. Donderdag opent de TEFAF 2020 haar deuren voor the rich and famous, die een speciale uitnodiging hebben gekregen voor de voor-bezichtiging.

Voorzichtigheid troef
"Officiële cijfers over het totale aantal genodigden dat aanwezig is zijn er nog niet, maar je merkt wel dat het rustiger is", aldus Cortenraedt. "Vooral directies van musea van overal ter wereld, maar ook verzamelaars uit de Verenigde Staten, Zwitserland en Italië laten het voor een deel afweten."

Tijdens de opening van de beurs donderdagochtend was er geen sprake van een stormloop. Naarmate de middag vorderde, trok het aantal mensen wat aan. De organisatie schat dat het aantal bezoekers donderdag 10 tot 20 procent lager ligt dan normaal.

Buitenlandse bezoekers
Negentig procent van de genodigden op de voor-bezichtiging van de TEFAF komt uit het buitenland. Cortenraedt verwacht dan ook dat de invloed van de coronacrisis op de kunstbeurs donderdag het grootst zal zijn.

Tefaf kunstbeurs MECC Maastricht (5 mrt 2020)
Foto: Jean-Pierre Geusens

Annuleringen
Hotels en restaurants in en rond Maastricht hebben de afgelopen dagen ook annuleringen gehad, vooral van buitenlandse gasten. Maar het is nog onduidelijk wat dat betekent voor het uiteindelijke bezoekersaantal van de beurs.

Lees ook: Coronavirus zorgt voor annuleringen in en om Maastricht

TEFAF 2020
Meer dan 275 kunsthandelaren uit de hele wereld tonen dit jaar in het MECC in Maastricht hun pronkstukken aan het publiek. Onder die pronkstukken bevinden zich werken van Vincent van Gogh en Edgar Degas. Ook is er een diadeem te koop die in 1937 in Londen is gedragen bij de kroning van koning George VI.

Lees ook: Werken van Van Gogh en Degas te koop op TEFAF

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag om 17:00 en 22:00 uur op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen