Overslaan en naar de inhoud gaan

Opening Museum Weert opgeschort

Geplaatst opzaterdag 4 december 2021 - 7:00

Het nieuwe gemeentelijk museum in Weert wordt pas in het voorjaar geopend.

De feestelijke opening die voor zaterdag 11 december gepland stond gaat niet door. Het college van burgemeester en wethouders van Weert vindt zo’n opening niet gewenst gezien de huidige coronamaatregelen.

Museum W
De opening van Museum W zoals het vernieuwde museum gaat heten had de kroon op het werk van de afgelopen jaren moeten worden: een grootschalige renovatie, restauratie en herinrichting van het museum. De meest in het oog springende verandering is de nieuwe zijgevel met goudkleurige gevelpanelen. Een opvallende en contrasterende toevoeging aan het monumentale pand aan de Markt dat in het verleden dienst deed als raadhuis.

Religieuze voorwerpen
De collectie van Museum W bestaat uit regionale en religieuze voorwerpen: kunstschatten en gebruiksvoorwerpen van de Minderbroeders Franciscanen in Nederland, erfgoed uit Weert en de regio van archeologie tot moderne kunst. Maar ook een collectie uit het edelsmidatelier Esser met religieus vaatwerk vervaardigd tussen 1838 en 1970.

Extern depot
In 2019 sloot het Gemeentemuseum Weert de deuren voor publiek. Alle 17.000 objecten uit de collectie werden overgebracht naar een extern depot. De collectie is opnieuw tegen het licht gehouden en wordt volgens een nieuwe visie tentoongesteld in museum W.

Voorbereiding
Een nieuwe datum voor de opening is nog niet vastgesteld, maar gedacht wordt aan half maart, afhankelijk van de dan geldende voorschriften. Wel wil Museum W begin volgend jaar gaan proefdraaien voor kleine groepen op uitnodiging. Zo kunnen medewerkers en vrijwilligers zich voorbereiden op het moment dat de deuren geopend worden voor het publiek.

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen