Overslaan en naar de inhoud gaan

Opening carnavalsseizoen MECC: drie aanhoudingen

Geplaatst opdinsdag 12 november 2019 - 16:35

De politie heeft maandag drie mensen aangehouden tijdens de opening van het carnavalsseizoen in het MECC.

Voor het eerst togen carnavalsvierders naar de Maastrichtse evenementenhal voor de11devande11de.

Baldadigheid
Drie feestgangers hielden zich niet aan de regels. "Eén aanhouding was vanwege baldadigheid. Eén persoon kon zich niet identificeren en de derde aanhouding was in verband met een openstaande signalering", zegt een woordvoerster van de politie. Zij geeft aan niet te weten waarom de persoon gezocht werd. De politie kijkt terug op een goed verlopen opening, zegt de woordvoerster.

Lees ook: Terugblik: eerste keer de11vande11de in het MECC

Minder carnavalisten
De eerste editie van het feest in het MECC bracht 10.000 carnavalsvierders op de been. Dat is minder dan voorgaande edities. Vorig jaar stonden er nog 14.000 carnavalisten op het Vrijthof. De Sjeng Kraft Kompenei geeft daags na het evenement in het MECC aan dat het de voorkeur heeft om de opening van het carnavalsseizoen op het Vrijthof in Maastricht te houden.

Lees ook: Organisatie de11devande11de wil terug naar Vrijthof

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen