Overslaan en naar de inhoud gaan

Opening carnavalsseizoen Heerlen gaat door ondanks advies

Geplaatst opdonderdag 25 september 2014 - 19:30

De opening van het carnavalsseizoen in Heerlen op 10 november gaat vooralsnog gewoon door.

Daar verandert het negatieve advies van de Samewirkende Limburgse Vastelaovesvereiniginge (SLV) niets aan. Dat zei Jeroen Hazen van de organisatie van Aod op Nuj in Heerlen in AvondGasten op L1TV.

Nationale herdenking
Op 10 november is de nationale herdenking voor de slachtoffers van de vliegramp met de MH17 boven Oekraïne. In Roermond en Heerlen wordt op die dag traditioneel Aod op Nuj gevierd.

In Heerlen gaat het feest, ondanks de nationale rouwdag toch door. Roermond blaast het feest af, mede op verzoek van het college van B&W.

Negatief advies
SLV-voorzitter Raymond Vlecken heeft de carnavalsverenigingen geadviseerd om het evenement niet door te laten gaan. De organisaties zijn echter vrij om zelf te besluiten of het door gaat of niet.

Lach en een traan
Jeroen Hazen zegt dat er al veel protest van bezoekers was voordat er een besluit over het door laten gaan genomen was. Mensen wilden dat het feest door zou gaan, aldus Hazen.

Hij denkt dat een lach en een traan uitstekend gecombineerd kunnen worden met carnaval. Daarom wordt bezoekers in Heerlen gevraagd om gedurende een kwartier stil te staan bij de herdenking.

Gemeente trekt subidie in
Het programma wordt tijdens dat kwartier aangepast en bezoekers wordt gevraagd om hun petten en hoeden af te zetten.

De gemeente Heerlen is niet blij met het evenement op 10 november en heeft besloten geen subsidie te vertrekken.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Aod op Nuj in Heerlen, 2013
Advies carnavalsverenigingen: 'Geen Aod op Nuj'
Aod op Nuj in Heerlen
Aod òp Nuj zoekt geld na afblazen subsidie
Aod op Nuj in Heerlen, 2013
Gedicht en trompetsaluut bij opening carnaval Heerlen
Aod òp Nuj niet onder indruk van kritiek
Overzicht
Advertentie
'Ik wil iets terug doen voor de maatschappij’

Envida mag zich gelukkig prijzen met de bijna 1.000 vrijwilligers die zich iedere dag met hart en ziel inzetten voor onze bewoners. Hartelijk dank daarvoor!

Zoekt u een zinvolle dagbesteding, voelt u zich aangetrokken tot de zorg en wilt u onze bewoners een dag met een gouden randje bezorgen? Denk dan eens na over vrijwilligerswerk bij Envida. U ondersteunt ons om onze bewoners een zo prettig mogelijke woonsituatie te bieden. Dit kan bijvoorbeeld door het creëren van gezelligheid in de huiskamer, als begeleider bij een wandelgroep, maar ook door mee te helpen in het restaurant.

Als u interesse heeft in vrijwilligerswerk bij Envida, kunt u contact opnemen met het woonzorgcentrum van uw voorkeur. Onze collega’s zullen met u de mogelijkheden bespreken.

Bekijk hier alle mogelijkheden
Hoofdredacteur voor een dag
Uitgelicht
Word Hoofdredacteur voor een dag

We geven je twee dagen L1 TV cadeau. Neem plaats op de stoel van hoofdredacteur van L1 en maak je eigen programmagids. Jij mag bepalen wat we uitzenden op maandag 23 en dinsdag 24 december,. Voor velen vrije dagen, met lekker veel tijd om ook overdag televisie te kijken.

Jij mag bepalen wat we uitzenden op 23 en 24 december.

Geef hier je favoriete programma's door
22 december op L1 TV: Ben Verbong Dag
Uitgelicht
Ben Verbong Dag op L1 TV

De Tegelse filmregisseur Ben Verbong zit 50 jaar in het vak. L1 viert dit jubileum 22 december met de Ben Verbong Dag.

De regisseur van onder meer de Nederlandse succesfilm ‘Het meisje met het rode haar’ maakte speciaal voor L1 een selectie. Bijvoorbeeld de film Honigfrauen over Oost- en Westduitsers gescheiden op vakantie aan het Balatonmeer. Of de lotgevallen van de Oostenrijkse Von Trapp Family. Maar ook vreemdelinghaat in een Berlijnse tram.

Bekijk hier de programmagids van 22 december
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen