Overslaan en naar de inhoud gaan

Opening Buitenring wordt Cultura Nova-spektakel

Geplaatst opvrijdag 7 juni 2019 - 17:00

De Buitenring Parkstad gaat op 1 september helemaal open met de slotvoorstelling van cultuurfestival Cultura Nova.

Toneelgroep Maastricht brengt die zondagavond een spektakelstuk op de plek waar de 26 kilometer lange rondweg bij Nuth aansluit op de A76. Dat is het laatste deel van de weg dat nog niet in gebruik is genomen.

Geschiedenis van de weg
Het theaterstuk is van de hand van Servé Hermans, artistiek leider van de toneelgroep. Onder meer actrice Mieneke Bakker en zangeres Fenna Ograjensek storten zich op de tekst, die is geschreven door Wiel Beijer. De voorstelling vertelt over de geschiedenis van de ringweg, van de eerste plannen uit de jaren 60 van de vorige eeuw tot de aanleg die vijf jaar duurde.

Er is die avond plaats voor 3500 bezoekers.

Mijn Limburgs Hart zamelt geld in voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg. Steun de actie.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Cultuur vanuit je luie stoel: volg Cultura Nova bij L1

Het internationale theaterfestival Cultura Nova is ook dit jaar weer te beleven via L1. Geniet van vrijdag 24 augustus tot en met zondag 2 september vanuit Heerlen van alle hoogtepunten van het festival. Online via L1.nl/CulturaNova en elke avond vanaf 18:00 uur op L1 TV. De opening door het Italiaanse gezelschap Kitonb is vrijdag 24 augustus vanaf 21:30 uur live te zien.

Alles over Cultura Nova bij L1 lees je hier
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen