Overslaan en naar de inhoud gaan

Opening Buitenring wordt Cultura Nova-spektakel

Geplaatst opvrijdag 7 juni 2019 - 17:00

De Buitenring Parkstad gaat op 1 september helemaal open met de slotvoorstelling van cultuurfestival Cultura Nova.

Toneelgroep Maastricht brengt die zondagavond een spektakelstuk op de plek waar de 26 kilometer lange rondweg bij Nuth aansluit op de A76. Dat is het laatste deel van de weg dat nog niet in gebruik is genomen.

Geschiedenis van de weg
Het theaterstuk is van de hand van Servé Hermans, artistiek leider van de toneelgroep. Onder meer actrice Mieneke Bakker en zangeres Fenna Ograjensek storten zich op de tekst, die is geschreven door Wiel Beijer. De voorstelling vertelt over de geschiedenis van de ringweg, van de eerste plannen uit de jaren 60 van de vorige eeuw tot de aanleg die vijf jaar duurde.

Er is die avond plaats voor 3500 bezoekers.

Mijn Limburgs Hart zamelt geld in voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg. Steun de actie.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Cultuur vanuit je luie stoel: volg Cultura Nova bij L1

Het internationale theaterfestival Cultura Nova is ook dit jaar weer te beleven via L1. Geniet van vrijdag 24 augustus tot en met zondag 2 september vanuit Heerlen van alle hoogtepunten van het festival. Online via L1.nl/CulturaNova en elke avond vanaf 18:00 uur op L1 TV. De opening door het Italiaanse gezelschap Kitonb is vrijdag 24 augustus vanaf 21:30 uur live te zien.

Alles over Cultura Nova bij L1 lees je hier
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen