Overslaan en naar de inhoud gaan

Openheid over vertrek Steinerbos-directeur Roy Kepser

Geplaatst opdinsdag 19 mei 2015 - 7:18

Ook burgemeester en wethouders zijn bereid openheid van zaken te geven over het vertrek van Steinerbos-directeur Roy Kepser.

Het college heeft de gemeenteraad dit gemeld, naar aanleiding van een verzoek van de oppositiefracties SB, VVD, Govers en G!ina.

Geheimhouding
Kepser liet de raad al vorige maand weten dat wat hem betrof de geheimhouding kon vervallen rond alles wat daarover was afgesproken met het college. Hij wilde zo een einde maken aan allerlei speculaties over zijn vertrek.

Lees ook: Ex-directeur Steinerbos wil van geheimhouding af

Toestemming
Het Steins college vertegenwoordigt de gemeente als enige aandeelhouder van de BV Steinerbos. B en W verklaren zich nu bereid tot openbaarmaking van de vaststellingsovereenkomst, het stuk waarin de afspraken over het beëindigen van het dienstverband zijn vastgelegd, zoals de afkoopsom.

Transparantie
SB-fractieleider Graad Coumans juicht het besluit van het college toe maar betwijfelt dat het daarmee tegemoetkomt aan de verlangde transparantie.

"Wij willen volledig inzicht in de gang van zaken die heeft geleid tot de breuk tussen de directeur en de aandeelhouder. Wat is het conflict dat hier heeft gespeeld? Welke verschillen van inzicht waren er tussen partijen? We willen het precies weten."

Antwoorden
Het college belooft voor de raadsvergadering van 28 mei antwoord te geven op een aantal vragen van de oppositie. Zo willen de vier fracties ook weten hoeveel het voortijdige afscheid van de directeur heeft gekost en welke kosten gemoeid waren met het inzetten van een interim-directeur sinds hij 24 februari op non-actief werd gesteld.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Ex-directeur Steinerbos wil van geheimhouding af
Stein schorst de baas van het Steinerbos
Directeur Steinerbos in Stein weg, reden blijft geheim
Nog enkel vragen over Steinerbos
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
De Henk Bakt Bakwedstrijd: wie wordt de beste hobbybakker van Limburg?

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt!

Zo ziet de Henk Bakt Bakwedstrijd uit
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen