Overslaan en naar de inhoud gaan

Openheid over vertrek Steinerbos-directeur Roy Kepser

Geplaatst opdinsdag 19 mei 2015 - 7:18

Ook burgemeester en wethouders zijn bereid openheid van zaken te geven over het vertrek van Steinerbos-directeur Roy Kepser.

Het college heeft de gemeenteraad dit gemeld, naar aanleiding van een verzoek van de oppositiefracties SB, VVD, Govers en G!ina.

Geheimhouding
Kepser liet de raad al vorige maand weten dat wat hem betrof de geheimhouding kon vervallen rond alles wat daarover was afgesproken met het college. Hij wilde zo een einde maken aan allerlei speculaties over zijn vertrek.

Lees ook: Ex-directeur Steinerbos wil van geheimhouding af

Toestemming
Het Steins college vertegenwoordigt de gemeente als enige aandeelhouder van de BV Steinerbos. B en W verklaren zich nu bereid tot openbaarmaking van de vaststellingsovereenkomst, het stuk waarin de afspraken over het beëindigen van het dienstverband zijn vastgelegd, zoals de afkoopsom.

Transparantie
SB-fractieleider Graad Coumans juicht het besluit van het college toe maar betwijfelt dat het daarmee tegemoetkomt aan de verlangde transparantie.

"Wij willen volledig inzicht in de gang van zaken die heeft geleid tot de breuk tussen de directeur en de aandeelhouder. Wat is het conflict dat hier heeft gespeeld? Welke verschillen van inzicht waren er tussen partijen? We willen het precies weten."

Antwoorden
Het college belooft voor de raadsvergadering van 28 mei antwoord te geven op een aantal vragen van de oppositie. Zo willen de vier fracties ook weten hoeveel het voortijdige afscheid van de directeur heeft gekost en welke kosten gemoeid waren met het inzetten van een interim-directeur sinds hij 24 februari op non-actief werd gesteld.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Ex-directeur Steinerbos wil van geheimhouding af
Stein schorst de baas van het Steinerbos
Directeur Steinerbos in Stein weg, reden blijft geheim
Nog enkel vragen over Steinerbos
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen