Overslaan en naar de inhoud gaan

Openhartig interview zus Nicky Verstappen: 'Werd erg gepest'

Geplaatst opwoensdag 19 december 2018 - 15:43

In een openhartig interview vertelt de zus van Nicky Verstappen, Femke, dat haar schooltijd na de dood van haar broer erg moeilijk is geweest. "Ik weet alleen dat ik veel werd gepest op school, dat ik in de pauzes alleen zat."

Ze vervolgt: "Ik werd steeds minder uitgenodigd op feestjes en op het laatst had ik helemaal geen vriendjes en vriendinnetjes meer", vertelt de 28-jarige Femke aan tijdschrift Viva.

Anti-Femke clubjes
"Op den duur kwamen er zelfs een soort anti-Femke clubjes", vertelt ze vanuit haar woonkamer in Roggel, waar ze met haar vriend en dochtertje woont. In Heibloem wonen, waar het gezin vandaan komt, kan niet meer. "In het begin leeft iedereen mee, maar daarna begonnen de onderzoeken en is er veel uit het verleden van Heibloem naar boven gekomen."

Niet heeft ontvoerd en misbruikt
Femke blikt in het interview terug op het afgelopen jaar. Het is een bewogen jaar geweest voor de familie Verstappen. In augustus werd bekend dat er een doorbraak was in de zaak rondom de dood van Nicky. Er was een dna-match met de 56-jarige Jos Brech uit Simpelveld. Omdat Brech spoorloos was, is er met man en macht gezocht naar hem.

Eind augustus werd hij uiteindelijk opgepakt in Spanje. Vorige week sprak Brech voor het eerst in de rechtbank. Hij blijft ontkennen dat hij iets te maken heeft met de dood van Nicky Verstappen. Ook zegt hij dat hij de jongen niet heeft ontvoerd of misbruikt.

Het is wel iets meer dan haat
Andere details over de zaak geeft Brech nog niet. "Dat hij pas wat gaat zeggen als hij er klaar voor is. Hoe kun je dat doen? Of ik Jos Brech haat? Het is wel iets meer dan haat. Ik zou hem zo graag willen laten voelen wat hij ons heeft aangedaan", vertelt Femke aan Viva. Er is veel veranderd sinds de dood van haar broertje: "Echt gelukkig word je nooit meer."

Lees ook: Luister hier: Jos Brech ontkent in de rechtbank

Zomerkamp
Nicky Verstappen verdween in 1998 tijdens een zomerkamp in Brunssum. Een dag na zijn vermissing werd hij dood gevonden.

Het Limburgse nieuws elke dag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen