Overslaan en naar de inhoud gaan

Openen sportschool: extra risico of bijdrage aan oplossing?

Geplaatst opmaandag 10 mei 2021 - 21:57

Terwijl de sportscholen zelf staan te popelen om weer bezoekers toe te laten, zien mensen in de zorg de geplande versoepelingen met lede ogen aan: "Er zijn genoeg alternatieven voor binnen sporten", vindt huisarts Frans Jacobs uit Blerick.

Sportschoolhouder Juriën Beterams uit Meerlo denkt dat binnen sporten prima kan in een veilige omgeving. Ook ziet hij voor zichzelf een belangrijke rol weggelegd, juist in het weerbaar maken van mensen in coronatijd.

'Beperk contacten'
Hij is positief gesteld en denkt dat het kabinet dinsdag aankondigt dat de sportscholen op 18 mei weer open mogen. Huisarts Frans Jacobs uit Blerick vindt dat geen goed idee. Alle extra contacten, zeker in een binnenruimte, zorgen voor extra besmettingen. Hij vindt dat er genoeg mogelijk is om buiten te sporten. "Als je een besmetting oploopt, ben je veel verder van huis. Er zijn alternatieven genoeg."

Video: L1

Twee derde minder
De sportschoolhouder ziet juist dat de alternatieven in de buitenlucht maar door een beperkt deel van zijn klanten worden benut. Juist de mensen op leeftijd die kwetsbaarder zijn, blijven thuis. "Een derde van de klanten volgt af en toe buiten een les. Twee derde blijft dus thuis", vertelt Beterams.

Hij hoopt dat de versoepelingen doorgaan. Want naast de voordelen voor leden denkt hij ook aan zijn eigen buffer. En die is bijna op. “Het moet niet veel langer duren.”

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen