Overslaan en naar de inhoud gaan

Openbare speeltuin is open, maar speelboerderij moet dicht

Geplaatst opzondag 7 maart 2021 - 20:24

Lambert en Cindy Frijns hebben jaren gewerkt om hun kinderspeelboerderij in Valkenburg te verwezenlijken. Maar zij moeten de deuren gesloten houden. "Terwijl de parken en openbare speeltuinen volstromen bij de eerste zonnestralen." En de ondernemers komen niet in aanmerking voor financiële steun.

De ondernemers zijn trots op hun kinderspeelboerderij aan de rand van Valkenburg. Er lopen schapen, paarden, geiten, eenden en andere dieren rond op het perceel van Het Bukske.

"De dieren missen de aandacht," zegt Lambert terwijl hij een van zijn schapen aait. "Het is leuk werk, maar er komt niets binnen."

Geen financiële steun
Het koppel opende de deuren in oktober. Na vier weken moesten zij weer dicht vanwege de lockdown. De kinderspeelboerderij valt onder 'dierentuinen' en moet dus gesloten blijven. "Wij hebben de boerderij van mijn ouders overgenomen", zegt Lambert. "Het is dus een bestaand bedrijf, waardoor wij geen steun voor starters ontvangen. En wij kunnen geen kwartaalcijfers laten zien omdat we pas vier weken open zijn geweest, dus geen financiële hulp. Wij vallen op alle fronten buiten de boot."

Openbare speeltuin mag wel
Lambert en Cindy kunnen het moeilijk verkroppen dat zij dicht moeten blijven, terwijl het in parken en in openbare speeltuinen erg druk is. "Ik gun iedereen zijn plezier. Maar wij hebben veel meer ruimte dan een speeltuintje. Daar staat iedereen dicht op elkaar, terwijl wij ervoor kunnen zorgen dat men afstand houdt."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen