Overslaan en naar de inhoud gaan

Openbare speeltuin is open, maar speelboerderij moet dicht

Geplaatst opzondag 7 maart 2021 - 20:24

Lambert en Cindy Frijns hebben jaren gewerkt om hun kinderspeelboerderij in Valkenburg te verwezenlijken. Maar zij moeten de deuren gesloten houden. "Terwijl de parken en openbare speeltuinen volstromen bij de eerste zonnestralen." En de ondernemers komen niet in aanmerking voor financiële steun.

De ondernemers zijn trots op hun kinderspeelboerderij aan de rand van Valkenburg. Er lopen schapen, paarden, geiten, eenden en andere dieren rond op het perceel van Het Bukske.

"De dieren missen de aandacht," zegt Lambert terwijl hij een van zijn schapen aait. "Het is leuk werk, maar er komt niets binnen."

Geen financiële steun
Het koppel opende de deuren in oktober. Na vier weken moesten zij weer dicht vanwege de lockdown. De kinderspeelboerderij valt onder 'dierentuinen' en moet dus gesloten blijven. "Wij hebben de boerderij van mijn ouders overgenomen", zegt Lambert. "Het is dus een bestaand bedrijf, waardoor wij geen steun voor starters ontvangen. En wij kunnen geen kwartaalcijfers laten zien omdat we pas vier weken open zijn geweest, dus geen financiële hulp. Wij vallen op alle fronten buiten de boot."

Openbare speeltuin mag wel
Lambert en Cindy kunnen het moeilijk verkroppen dat zij dicht moeten blijven, terwijl het in parken en in openbare speeltuinen erg druk is. "Ik gun iedereen zijn plezier. Maar wij hebben veel meer ruimte dan een speeltuintje. Daar staat iedereen dicht op elkaar, terwijl wij ervoor kunnen zorgen dat men afstand houdt."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen