Overslaan en naar de inhoud gaan

Openbaar vervoer tijdelijk plat door nieuwe staking

Geplaatst opmaandag 11 maart 2019 - 11:07

Buschauffeurs en treinmachinisten leggen op maandag 18 maart 66 minuten het werk neer. Tot 07:06 uur zullen daardoor nauwelijks treinen en bussen in Limburg rijden. Dat hebben de vakbonden bekendgemaakt.

De actie is een onderdeel van de pensioenstakingen die de vakbonden CNV, FNV en VCP houden.

Zwaar beroep
De vakbonden willen dat de AOW-leeftijd wordt bevroren op 66 jaar. Vooral voor zware beroepen is dat van groot belang, zo stellen de bonden. Volgens Marlies Peeters van FNV is het werk in het openbaar vervoer ook zeer zwaar. "Het werk is onregelmatig en dat is een aanslag op de gezondheid van de medewerkers", zegt ze. "Uit cijfers blijkt dat de medewerkers zeven jaar eerder sterven. Ook hebben de meesten al zeventien jaar voor de pensioengerechtigde leeftijd gezondheidsklachten. Daarnaast is het ziekteverzuim hoog."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen