Overslaan en naar de inhoud gaan

Openbaar vervoer plat door ongeval met zoutzuurwagen

Geplaatst opwoensdag 14 januari 2015 - 14:14

Er reden woensdagmiddag een tijd geen treinen tussen Roermond en Sittard als gevolg van het ongeval op de A73 met een vrachtwagen die zoutzuur vervoerde.

Ook businzet was niet mogelijk meldt de NS.

Weg en tunnels gesloten
Verder besloten de hulpdiensten de A73 in beide richtingen af te sluiten. Ook de Roer- en Swalmentunnel zijn voorlopig dicht. Daarnaast is het bedrijventerrein Merum ook afgesloten.

Uit rook
Op de A73 ter hoogte van Linne lekt een tankauto zoutzuur na een botsing met een andere vrachtwagen. Daarbij komt rook vrij. De politie waarschuwt mensen uit die rook te blijven.

De hulpdiensten rukten woensdag massaal uit. Onder andere tien brandweerwagens en een traumahelikopter zijn ter plaatse. Het incident werd opgeschaald naar GRIP 3, wat betekent dat er sprake is van een gemeentelijke ramp.

Speciaal telefoonnummer
Voor mensen met vragen is er een speciaal telefoonnummer in het leven geroepen. Op 047-5359999 kunnen inwoners terecht met vragen.

Lees ook:
Tankauto lekt zoutzuur op A73 na botsing
Luchtalarm na ongeval met zoutzuurwagen
Liveblog: volg het nieuws over het zoutzuur-ongeluk
Foto's van ongeluk met zoutzuur-tankwagen

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Zoutzuurlek tankwagen A73 gedicht
Luchtalarm na ongeval met zoutzuurwagen
LIVE: beelden van nasleep ongeval A73
'Onderzoek naar ongelukken op A73'
Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen