Overslaan en naar de inhoud gaan

Openbaar Ministerie: harde aanpak wangedrag jaarwisseling

Geplaatst opdonderdag 20 december 2018 - 14:55

Het Openbaar Ministerie (OM) pakt wangedrag tijdens de jaarwisseling hard aan. Oud en nieuw is volgens het OM een evenement.

Verdachten lopen daardoor het risico dat de strafeis 75 procent hoger uitpakt.

Agressie
Bij agressie of geweld tegen politie, brandweer of ambulancepersoneel kan dit oplopen tot 200 procent. Zij zorgen voor de veiligheid en moeten normaal hun werk kunnen doen, aldus het OM.

Lees ook: Minder steun in Limburg voor verbod op vuurpijlen en knalvuurwerk

Illegaal vuurwerk
Mensen die worden gepakt met zwaar illegaal vuurwerk, zoals mortieren of cobra's, kunnen ook op forse straffen rekenen, aldus het OM. Op de handel in of bezit van vuurwerkbommen staat een maximale celstraf van zes jaar.

Boete of taakstraf
Jaarwisselingszaken kunnen door de officier van justitie worden afgedaan met en boete of een taakstraf, maar het OM kan ook besluiten zaken voor de rechter te brengen. Mensen die hulpverleners belagen, belanden in principe voor de rechter.

Het Limburgse nieuws elke dag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen