Overslaan en naar de inhoud gaan

Openbaar Ministerie doorzoekt stadhuis Brunssum

Geplaatst opvrijdag 17 juni 2016 - 7:05

Het Openbaar Ministerie heeft een doorzoeking verricht in het stadhuis van Brunssum in verband met een strafrechtelijk onderzoek naar twee ambtenaren.

De werkplekken en woningen van de ambtenaren zijn woensdag doorzocht. Ook heeft het OM stukken van de gemeente gevorderd.

Geschorst
Het gemeentebestuur heeft de twee ambtenaren volgens burgemeester Luc Winants tijdelijk - vier weken - geschorst omdat zij zich mogelijk ook aan ambtelijk plichtsverzuim hebben bezondigd. De gemeente wil 'geen enkel risico nemen' omdat de ambtelijke integriteit in het geding is.

Lees ook: Ambtenaren Brunssum geschorst, justitie doet onderzoek

Onduidelijk
Waar de twee ambtenaren concreet van worden verdacht, is nog steeds niet duidelijk. Het OM wil hier in het belang van het onderzoek geen enkele mededeling over doen en geeft ook verder geen informatie.

Dat er een doorzoeking in het stadhuis is geweest en dat gemeentelijke documenten zijn opgevraagd, wijst erop dat het onderzoek in ieder geval ook verband houdt met hun werk.

Verrassing
Het onderzoek kwam voor Brunssum als een volledige verrassing. De gemeente heeft zelf geen aangifte gedaan. "Het is een schok voor de organisatie", zegt Winants. Meer wil de burgemeester niet kwijt. Hij heeft met het OM afgesproken dat hij niets prijs zal geven over het onderzoek.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Overzicht
de11devande11de live bij L1
Uitgelicht
de11devande11de hele dag live bij L1

De leukste maandag van het jaar: de11devande11de! We zijn er natuurlijk weer de hele dag live bij op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf Facebook.

Live vanuit het MECC en op L1 Radio trekken we door de hele provincie.

Bekijk hier het hele programma
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Ambtenaren Brunssum geschorst, justitie doet onderzoek
Geschorste ambtenaren Brunssum voorlopig thuis
Ontslag Bedrijf Office Werk
Geschorste ambtenaren mogen maand langer niet werken
Ambtenaren uit Brunssum verdacht van witwassen
Overzicht
de11devande11de live bij L1
Uitgelicht
de11devande11de hele dag live bij L1

De leukste maandag van het jaar: de11devande11de! We zijn er natuurlijk weer de hele dag live bij op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf Facebook.

Live vanuit het MECC en op L1 Radio trekken we door de hele provincie.

Bekijk hier het hele programma
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen