Overslaan en naar de inhoud gaan

Openbaar Ministerie doorzoekt stadhuis Brunssum

Geplaatst opvrijdag 17 juni 2016 - 7:05

Het Openbaar Ministerie heeft een doorzoeking verricht in het stadhuis van Brunssum in verband met een strafrechtelijk onderzoek naar twee ambtenaren.

De werkplekken en woningen van de ambtenaren zijn woensdag doorzocht. Ook heeft het OM stukken van de gemeente gevorderd.

Geschorst
Het gemeentebestuur heeft de twee ambtenaren volgens burgemeester Luc Winants tijdelijk - vier weken - geschorst omdat zij zich mogelijk ook aan ambtelijk plichtsverzuim hebben bezondigd. De gemeente wil 'geen enkel risico nemen' omdat de ambtelijke integriteit in het geding is.

Lees ook: Ambtenaren Brunssum geschorst, justitie doet onderzoek

Onduidelijk
Waar de twee ambtenaren concreet van worden verdacht, is nog steeds niet duidelijk. Het OM wil hier in het belang van het onderzoek geen enkele mededeling over doen en geeft ook verder geen informatie.

Dat er een doorzoeking in het stadhuis is geweest en dat gemeentelijke documenten zijn opgevraagd, wijst erop dat het onderzoek in ieder geval ook verband houdt met hun werk.

Verrassing
Het onderzoek kwam voor Brunssum als een volledige verrassing. De gemeente heeft zelf geen aangifte gedaan. "Het is een schok voor de organisatie", zegt Winants. Meer wil de burgemeester niet kwijt. Hij heeft met het OM afgesproken dat hij niets prijs zal geven over het onderzoek.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Ambtenaren Brunssum geschorst, justitie doet onderzoek
Geschorste ambtenaren Brunssum voorlopig thuis
Ontslag Bedrijf Office Werk
Geschorste ambtenaren mogen maand langer niet werken
Ambtenaren uit Brunssum verdacht van witwassen
Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag om 17:00 en 22:00 uur op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen