Overslaan en naar de inhoud gaan

Open Universiteit wil bekender worden met perroncolleges

Geplaatst opmaandag 5 november 2018 - 9:53

De Open Universiteit (OU) in Heerlen begint maandag met zogenoemde 'perroncolleges' op de grote Nederlandse stations.

De colleges bestaan uit video-animaties die op grote schermen worden getoond en zijn vooral bedoeld om meer naamsbekendheid te krijgen.

Onbekend
Volgens de Open Universiteit weten veel mensen niet precies wat het onderwijsinstituut doet. "Vaak denken mensen bij het horen van de naam aan de Volksuniversiteit", zegt pr-manager Marco Koolen. En daar is de OU niet blij mee, want in tegenstelling tot de volksuniversiteit is de Open Universiteit wél een wetenschappelijke onderwijsinstelling.

Deeltijdstudie
Studenten kunnen bij de OU zelf hun studietempo bepalen. Bovendien hebben ze geen minimale vooropleiding nodig. Dat maakt de universiteit naar eigen zeggen ideaal voor mensen die naast hun baan nog een studie willen volgen. Studenten hoeven geen fysieke colleges te volgen, maar kunnen alles thuis doen via de computer.

Prikkelend
De perroncolleges gaan over actuele onderwerpen. Ze moeten het publiek uitdagen om meer te willen weten. De thema's zijn bedoeld om de nieuwsgierigheid te prikkelen. Het eerste college wordt maandag gegeven op het centraal station in Amsterdam. Het gaat over allerlei aspecten van drugsgebruik, zoals gezondheid, preventie en gedragsverandering.

De perroncolleges van de Open Universiteit gaan zeven weken duren.

Luister ook: Open Universiteit geeft colleges op perrons

L1mburg Centraal: dagelijks live om 17:30 op L1 TV.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen