Overslaan en naar de inhoud gaan

Open Universiteit stapt in bij Brightlands campus in Heerlen

Geplaatst opdinsdag 23 november 2021 - 21:54

De Open Universiteit (OU) stapt in bij de Brightlands Smart Services Campus in Heerlen. Op de campus werken bedrijven en onderwijsinstellingen samen aan innovaties op het gebied van kunstmatige intelligentie en datawetenschappen.

"Dit is een fantastische ontwikkeling voor onze campus", zegt Astrid Boeijen, bestuursvoorzitter van de campus.

Dienstverlening
"De Open Universiteit heeft digitalisering in het hart van de organisatie, is dé expert in Nederland in het digitaliseren van onderwijs", zegt Boeijen. "We zijn hiermee in staat om samen te investeren in de grote uitdagingen op het gebied van digitalisering in onder meer publieke dienstverlening, financiële dienstverlening, gezondheid en duurzaamheid."

Vierde aandeelhouder
De OU wordt de vierde aandeelhouder van de campus, naast de oprichters Universiteit Maastricht, de provincie Limburg en pensioenbeheerder APG. De Open Universiteit is nu al actief op de campus en wil verder inzetten op nieuwe opleidingen en onderzoek over kunstmatige intelligentie.

Jong talent
"De Brightlands Smart Services Campus is voor ons de plek om onze kennis te verbinden met het ondernemerschap en de ontwikkeling van jong talent", zegt rector-magnificus Theo Bastiaens. "Voor innovatie in de regio zijn daarvoor de Brightlands Campussen belangrijk."

Ontwikkeling onderwijs
De OU wil ook een grotere rol spelen in de ontwikkeling van het onderwijs en meer bijdragen aan de versterking van het economische en sociaal-culturele klimaat in de regio. "We zijn weliswaar een landelijke universiteit maar we voelen ons sterk verbonden met de regio", zegt Frank van der Duijn Schouten, interim bestuursvoorzitter van de Open Universiteit.

Chemie
Op de Brightlands Smart Services Campus in Heerlen zijn momenteel zo'n 80 grote en kleine bedrijven, instellingen en onderwijsorganisaties actief. Het gaat onder meer om APG, de Nationale Politie en TNO. Limburg telt nog drie andere Brightlands campussen, in Maastricht gaat het over gezondheid, op bedrijventerrein Chemelot over chemie en in Venlo zit een campus van Brightlands die zich bezighoudt met voeding.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen