Overslaan en naar de inhoud gaan

Open Universiteit, Maastricht University in top 4 Keuzegids

Geplaatst opwoensdag 27 november 2019 - 14:21

De Open Universiteit (OU) en Maastricht University (UM) horen bij de beste vier universiteiten van Nederland.

Dat concludeert de Keuzegids Universiteiten 2019, de jaarlijkse consumentengids die wetenschappelijke bacheloropleidingen vergelijkt. De ranglijsten zijn samengesteld op basis van onder meer beoordelingen van studenten en experts over de bacheloropleidingen, docenten, faciliteiten.

Op twee na beste
De Open Universiteit, gevestigd in Heerlen met studiecentra door het hele land, is de op twee na beste universiteit van het land. Maastricht University werd daarmee nipt geklopt, want de universiteit in de provinciehoofdstad moet het doen met plek vier.

Wageningen
Wageningen University is de landelijke koploper met een score van 74. Op gepaste afstand volgt de Universiteit Twente (68,5 punten).

Topopleiding
Twee van de zeven bacheloropleidingen op de OU zijn de beste van Nederland, vier staan op een landelijke tweede plaats. Daarnaast kreeg de opleiding milieu-natuurwetenschappen het predicaat 'topopleiding', wat betekent dat de opleiding bij de algemene top van het Nederlands wetenschappelijk onderwijs hoort. Bij de OU worden vooral de programma-inhoud, docenten, haalbaarheid, toetsing en wetenschappelijke vorming goed gewaardeerd.

Engels
Maastricht University scoort vooral goed op de onderdelen praktijkgerichtheid, programma, toetsing en haalbaarheid. Daarnaast wordt het Engels van de docenten geprezen. Twaalf van de achttien bacheloropleidingen op UM horen bij de beste drie van het land.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl

Meest gelezen