Overslaan en naar de inhoud gaan

Open Universiteit flirt met Universiteit Maastricht

Geplaatst opdinsdag 5 maart 2019 - 7:52

Rector magnificus Theo Bastiaens van de Open Universiteit, met hoofdkantoor in Heerlen, flirt met de Universiteit Maastricht en zinspeelt op een verregaande samenwerking in de toekomst.

Hij doet dat in reactie op de ranking van de OU en de UM in de Keuzegids Masters 2019, een ranglijst van de Nederlandse universiteiten die zijn aangesloten bij de VSNU. De OU en de UM staan daarin op een gedeelde vierde plaats.

Model van de toekomst
"Geweldig dat twee Limburgse universiteiten het zo goed doen. Ofschoon we twee zeer verschillende onderwijsmodellen hanteren - de UM met het probleemgestuurd onderwijs, de OU met activerend online onderwijs - is de waardering voor beide even goed. Wat zou er gebeuren als we die eens in een opleiding zouden combineren in een activerend blended probleemgestuurd onderwijsmodel? Hebben we dan niet het model van de toekomst? Een leuk idee om met mijn collega rector magnificus Rianne Letschert uit te werken," aldus Bastiaens.

Topopleidingen
In de nieuwste Keuzegids Masters krijgen de opleidingen Kunst- en Cultuurwetenschappen, en Environmental Sciences van de OU het predikaat 'topopleiding 2019'. Vier andere studies van de OU scoren de tweede plaats in de ranking: de masters Psychologie, Onderwijswetenschappen, Management en Software Engineering.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen