Overslaan en naar de inhoud gaan

Open brief: 'Vergeet verdiensten Jos Heijmans niet'

Geplaatst opvrijdag 29 mei 2020 - 13:05

Inwoners van Weert hebben de gemeenteraad een open brief gestuurd waarin staat dat de inzet en de verdiensten van burgemeester Jos Heijmans niet moeten worden vergeten.

Om te voorkomen dat dit wordt vergeten zijn zo'n twintig Weertenaren in de pen geklommen. Ze willen dat het integriteitsonderzoek naar de handel en de wandel van Heijmans eerlijk wordt behandeld. "In de weerzinwekkende patstelling die de afgelopen tijd is gegroeid en die schadelijk is voor iedereen in Weert, dreigen de inzet en de talloze verdiensten van deze burgemeester te worden vergeten”, zo schrijven ze in de brief die in het bezit is van lokale nieuwssite Weertedegekste.

Ziek
De burgervader heeft in mei aangegeven niet meer terug te keren in het burgemeestersambt in Weert. Hij heeft zich ziek gemeld, nadat de wethouders en een reeks fractievoorzitters het vertrouwen in hem opzegde.

Opspraak
Heijmans kwam in opspraak nadat De Limburger in januari naar buiten bracht dat hij als burgemeester subsidie had toegekend aan een jongerenstichting waarvan hijzelf voorzitter is. Heijmans zei daar destijds over dat hij een mandaat had om dat te doen.

Onderzoek
Berenschot heeft in opdracht van de gemeenteraad onderzocht of de handelwijze van de burgemeester door de beugel kan. Raadslid Fanida Kadra ligt ook onder de loep. Zij is in dienst van de jongerenstichting. Het onderzoek is dinsdag openbaar.

Lees ook: Onderzoek naar Jos Heijmans dinsdag openbaar

Minder juiste beweringen
De Weertenaren schrijven dat er in aanloop naar de raadsvergadering waarin het onderzoek wordt behandeld al veel over Heijmans is geschreven. "In de weken en maanden daarvóór al stonden nieuwsmedia en sociale media vaak bol van meer of minder juiste beweringen – dat, terwijl het bedoelde rapport nog niet eens was verschenen. De inhoud van dat rapport zou best wel eens behoorlijk kunnen meevallen", aldus de briefschrijvers.

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen