Overslaan en naar de inhoud gaan

Open brief aan dader in zaak Nicky Verstappen

Geplaatst opdonderdag 10 augustus 2017 - 15:59

De Belgische deskundige Carine Hutsebaut, die een daderprofiel heeft gemaakt in de zaak Nicky Verstappen, heeft een open brief geschreven waarin ze de dader oproept zich te melden.

In de brief schetst ze een beeld van de impact van de dood van Nicky Verstappen en de menselijke eigenschappen van de dader. Dat heeft ze gedaan op basis van een analyse van de plek waar Nicky destijds dood werd gevonden.

Aan de dader
Aan het eind van de brief richt de daderprofiler zich rechtstreeks tot de dader. Ze roept hem op zich te melden. "Dat dit niet eenvoudig is, staat buiten kijf", schrijft ze. "Aanvaard de gevolgen van wat u deed. Maak uw straf eindig."

Lees hier de volledige brief

Daarnaast roept Hutsebaut in de brief ook de maatschappij op om anders tegen de zaak aan te kijken en oog te hebben voor de schuldgevoelens van de dader.

Plaats delict
Daderprofiler Hutsebaut is betrokken bij tientallen onderzoeken naar kindermoorden in Nederland en internationaal. Ze behandelt en spreekt met daders en slachtoffers. In de zaak van Nicky Verstappen heeft ze het dossier ingezien en de vindplaats van Nicky geanalyseerd.

Donderdag is het 19 jaar geleden dat de 11-jarige Nicky Verstappen tijdens een zomerkamp op de Brunssummerheide verdween. Een dag later werd zijn lichaam in een dennenbosje niet ver van het kamp teruggevonden.

Lees ook: Zaak Nicky Verstappen: profiel van de dader

Limburgs nieuws in je mailbox? Klik hier

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

DNA-onderzoek in zaak Nicky Verstappen van start
Oud-pastoor Heibloem: 'Ik zat helemaal fout'
Familie van Nicky: 'Jos Brech heeft geen goed verhaal'
Nicky Verstappen
Coronavirus zet streep door zaak Nicky Verstappen
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen