Overslaan en naar de inhoud gaan

Opbrengst van 7.500 euro voor slachtoffers explosie Beiroet

Geplaatst opvrijdag 9 oktober 2020 - 22:27

Het Missiebureau van het bisdom Roermond heeft in totaal 7.500 euro ingezameld voor de slachtoffers van de ramp in Beiroet.

De actie werd gestart nadat op 4 augustus dit jaar een grote explosie plaatsvond in de haven van Beiroet, de hoofdstad van Libanon.

Lees ook: Missiebureau Roermond zamelt geld in voor Beiroet

Chaos
Bij de gigantische explosie zijn honderden doden gevallen, zeker 6.000 mensen raakten gewond en duizenden inwoners raakten dakloos. Ongeveer 2.700 ton ammoniumnitraat heeft de verwoestende explosie veroorzaakt. Het materiaal zou jaren geleden in beslag zijn genomen en in de haven van Beiroet zijn opgeslagen. De knal was zo krachtig dat het tot op Cyprus te horen en te voelen was. De chaos in Beiroet was enorm.

Lees ook: Familie in Beiroet: 'Verdriet en zorgen'

Dankbaar
De opbrengst van de actie gaat naar het opvangcentrum Beit-el-Nour in de Libanese hoofdstad. De organisatie deelt water- en voedselpakketten uit, zorgt voor crisishulp en verleent psychische hulp. Volgens het Missiecentrum van het bisdom Roermond laat het opvangcentrum in een reactie weten enorm dankbaar te zijn voor de steun.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV