Overslaan en naar de inhoud gaan

Opbrengst Serious Request Heerlen valt fors hoger uit

Geplaatst opzaterdag 4 juni 2016 - 8:11

De 3FM-actie Serious Request van 2015 blijkt bijna een miljoen euro meer te hebben opgebracht dan in december werd gemeld.

Dat blijkt uit het jaarverslag van het Rode Kruis.

8,4 miljoen euro
In totaal is er ruim 8,4 miljoen euro bijeengebracht. Op 24 december, toen de 3FM-dj's na een week vasten uit het Glazen Huis in Heerlen kwamen, werd een opbrengst van 7,5 miljoen bekendgemaakt.

Lees ook: Serious Request Heerlen brengt ruim 7,5 miljoen op

Serious Request 2015 in Heerlen
De opbrengst van Serious Request Heerlen blijkt fors hoger dan ingeschat.
Foto: ANP

Conservatieve schatting
Het verschil kan worden verklaard doordat het Rode Kruis in december nog niet alle donaties en toezeggingen binnen had en een schatting moest maken. "Die is gelukkig te conservatief gebleken", zegt woordvoerder Merlijn Stoffels. Hij zegt erg blij te zijn met de hogere opbrengst.

Jongeren
Het geld wordt gebruikt om jongeren in oorlogs- en conflictgebieden, zoals Syrië en Congo, weer hoop te geven voor de toekomst. "Ze krijgen van het Rode Kruis scholing, beroepstraining, psychische begeleiding en hulp bij het opzetten van een bedrijf." Ook zorgt het Rode Kruis voor voedsel, drinkwater, onderdak en medische zorg.

Lees ook: De vijf hoogtepunten van Serious Request 2015

Sobere aanpak
De opbrengst van vorig jaar was wel een stuk lager dan die van voorgaande edities. In 2014 leverde de benefietactie zo'n 12 miljoen euro op en het jaar ervoor was het ruim 12,3 miljoen. Ook bleek dat Serious Request dit keer een miljoen minder mensen had bereikt dan in de jaren ervoor.

Volgens de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) zou dit kunnen komen doordat is gekozen voor een meer sobere aanpak, zonder spraakmakende activiteiten als Veiling TV, slaapgasten en het zogenoemde sapjesalarm (waarbij de dj's van sapjes werden voorzien).

Lees ook: 'Dit jaar minder aandacht voor Serious Request'

Breda
Komende december staat het Glazen Huis in Breda. Dj Giel Beelen maakt dinsdagochtend in zijn programma op NPO 3FM bekend waarvoor dit jaar geld wordt ingezameld.

Tijdens Serious Request draaien de dj's die zijn opgesloten in het Glazen Huis, verzoeknummers in ruil voor donaties aan het Rode Kruis. Ook worden er spullen van bekende Nederlanders geveild. De eerste editie was in 2004 op de Neude in Utrecht.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Weert krijgt opvolger van Glazen Huis 3FM
Breda volgt Heerlen op als gaststad Glazen Huis
Kerst Kerstmarkt Winter
Kerstmarkt Heerlen keert na vijftien jaar weer terug
ANP, Giel Beelen
Giel Beelen wil zich laten opsluiten in Heerlen
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen