Overslaan en naar de inhoud gaan

Opbrengst Serious Request Heerlen valt fors hoger uit

Geplaatst opzaterdag 4 juni 2016 - 8:11

De 3FM-actie Serious Request van 2015 blijkt bijna een miljoen euro meer te hebben opgebracht dan in december werd gemeld.

Dat blijkt uit het jaarverslag van het Rode Kruis.

8,4 miljoen euro
In totaal is er ruim 8,4 miljoen euro bijeengebracht. Op 24 december, toen de 3FM-dj's na een week vasten uit het Glazen Huis in Heerlen kwamen, werd een opbrengst van 7,5 miljoen bekendgemaakt.

Lees ook: Serious Request Heerlen brengt ruim 7,5 miljoen op

De opbrengst van Serious Request Heerlen blijkt fors hoger dan ingeschat.
Foto: ANP

Conservatieve schatting
Het verschil kan worden verklaard doordat het Rode Kruis in december nog niet alle donaties en toezeggingen binnen had en een schatting moest maken. "Die is gelukkig te conservatief gebleken", zegt woordvoerder Merlijn Stoffels. Hij zegt erg blij te zijn met de hogere opbrengst.

Jongeren
Het geld wordt gebruikt om jongeren in oorlogs- en conflictgebieden, zoals Syrië en Congo, weer hoop te geven voor de toekomst. "Ze krijgen van het Rode Kruis scholing, beroepstraining, psychische begeleiding en hulp bij het opzetten van een bedrijf." Ook zorgt het Rode Kruis voor voedsel, drinkwater, onderdak en medische zorg.

Lees ook: De vijf hoogtepunten van Serious Request 2015

Sobere aanpak
De opbrengst van vorig jaar was wel een stuk lager dan die van voorgaande edities. In 2014 leverde de benefietactie zo'n 12 miljoen euro op en het jaar ervoor was het ruim 12,3 miljoen. Ook bleek dat Serious Request dit keer een miljoen minder mensen had bereikt dan in de jaren ervoor.

Volgens de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) zou dit kunnen komen doordat is gekozen voor een meer sobere aanpak, zonder spraakmakende activiteiten als Veiling TV, slaapgasten en het zogenoemde sapjesalarm (waarbij de dj's van sapjes werden voorzien).

Lees ook: 'Dit jaar minder aandacht voor Serious Request'

Breda
Komende december staat het Glazen Huis in Breda. Dj Giel Beelen maakt dinsdagochtend in zijn programma op NPO 3FM bekend waarvoor dit jaar geld wordt ingezameld.

Tijdens Serious Request draaien de dj's die zijn opgesloten in het Glazen Huis, verzoeknummers in ruil voor donaties aan het Rode Kruis. Ook worden er spullen van bekende Nederlanders geveild. De eerste editie was in 2004 op de Neude in Utrecht.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Weert krijgt opvolger van Glazen Huis 3FM
Breda volgt Heerlen op als gaststad Glazen Huis
Kerst Kerstmarkt Winter
Kerstmarkt Heerlen keert na vijftien jaar weer terug
ANP, Giel Beelen
Giel Beelen wil zich laten opsluiten in Heerlen
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen