Overslaan en naar de inhoud gaan

Opbrengst Serious Request Heerlen valt fors hoger uit

Geplaatst opzaterdag 4 juni 2016 - 8:11

De 3FM-actie Serious Request van 2015 blijkt bijna een miljoen euro meer te hebben opgebracht dan in december werd gemeld.

Dat blijkt uit het jaarverslag van het Rode Kruis.

8,4 miljoen euro
In totaal is er ruim 8,4 miljoen euro bijeengebracht. Op 24 december, toen de 3FM-dj's na een week vasten uit het Glazen Huis in Heerlen kwamen, werd een opbrengst van 7,5 miljoen bekendgemaakt.

Lees ook: Serious Request Heerlen brengt ruim 7,5 miljoen op

Serious Request 2015 in Heerlen
De opbrengst van Serious Request Heerlen blijkt fors hoger dan ingeschat.
Foto: ANP

Conservatieve schatting
Het verschil kan worden verklaard doordat het Rode Kruis in december nog niet alle donaties en toezeggingen binnen had en een schatting moest maken. "Die is gelukkig te conservatief gebleken", zegt woordvoerder Merlijn Stoffels. Hij zegt erg blij te zijn met de hogere opbrengst.

Jongeren
Het geld wordt gebruikt om jongeren in oorlogs- en conflictgebieden, zoals Syrië en Congo, weer hoop te geven voor de toekomst. "Ze krijgen van het Rode Kruis scholing, beroepstraining, psychische begeleiding en hulp bij het opzetten van een bedrijf." Ook zorgt het Rode Kruis voor voedsel, drinkwater, onderdak en medische zorg.

Lees ook: De vijf hoogtepunten van Serious Request 2015

Sobere aanpak
De opbrengst van vorig jaar was wel een stuk lager dan die van voorgaande edities. In 2014 leverde de benefietactie zo'n 12 miljoen euro op en het jaar ervoor was het ruim 12,3 miljoen. Ook bleek dat Serious Request dit keer een miljoen minder mensen had bereikt dan in de jaren ervoor.

Volgens de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) zou dit kunnen komen doordat is gekozen voor een meer sobere aanpak, zonder spraakmakende activiteiten als Veiling TV, slaapgasten en het zogenoemde sapjesalarm (waarbij de dj's van sapjes werden voorzien).

Lees ook: 'Dit jaar minder aandacht voor Serious Request'

Breda
Komende december staat het Glazen Huis in Breda. Dj Giel Beelen maakt dinsdagochtend in zijn programma op NPO 3FM bekend waarvoor dit jaar geld wordt ingezameld.

Tijdens Serious Request draaien de dj's die zijn opgesloten in het Glazen Huis, verzoeknummers in ruil voor donaties aan het Rode Kruis. Ook worden er spullen van bekende Nederlanders geveild. De eerste editie was in 2004 op de Neude in Utrecht.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Weert krijgt opvolger van Glazen Huis 3FM
Breda volgt Heerlen op als gaststad Glazen Huis
Kerst Kerstmarkt Winter
Kerstmarkt Heerlen keert na vijftien jaar weer terug
ANP, Giel Beelen
Giel Beelen wil zich laten opsluiten in Heerlen
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen