Overslaan en naar de inhoud gaan

Op zoek naar de stem van Limburg

Geplaatst opzondag 11 juli 2021 - 21:42

Tijdens een workshop bij De Domijnen in Sittard onder leiding van musicalster René van Kooten zijn drie kandidaten geselecteerd die op zondag 12 september meedingen naar 'De stem van Limburg 2021'.

Jasmine Bougoufa uit Roermond, Rens Teunissen uit Ospel en M'Lynn Hochstenbach uit Grevenbicht werden uit een groep van vijftien gekozen om aanspraak te maken op de titel 'De stem van Limburg'.

Mega sing along
De drie kandidaten zingen op 12 september op de markt in Sittard mee met René van Kooten en het Philharmonie Sittard tijdens het Mega Sing Along event. Rob Mennen begeleidt de muzikanten op de piano. Op die dag wordt ook bekend wie van hen tot ‘De Stem van Limburg’ wordt gekroond.

Workshop
Om deel te kunnen nemen aan de workshop stuurden de kandidaten een filmpje, hun bladmuziek en een korte omschrijving over zichzelf op. Uit de ingezonden filmpjes werden vijftien personen uitgenodigd voor de workshop.

De cursisten zongen allemaal hun eigen nummers en kregen daarbij tips en aanwijzingen van René van Kooten.

Niet alleen goed zingen
Volgens René is alleen goed kunnen zingen niet allesbepalend. Er is meer nodig om op de markt in Sittard met het grote orkest op te kunnen treden: "We zochten iemand die los van een goede stem, overeind blijft bij zoveel mensen en met zo'n groot orkest. Die niet dichtklapt en die een bepaald repertoire aankan."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen