Overslaan en naar de inhoud gaan

Op weg Pinkpopdrama moest langzaam worden gereden

Geplaatst opdonderdag 21 juni 2018 - 19:26

Op de Mensheggerweg in Landgraaf, waar maandagochtend de dodelijke aanrijding plaatsvond, gold een snelheidsbeperking van 30 kilometer per uur.

Die snelheidsbeperking was de donderdag voor Pinkpop ingegaan en duurde nog de hele maandag. Er stonden verkeersborden. Die stonden er ook nog toen de dodelijke aanrijding gebeurde. Dat schrijven burgemeester en wethouders van Landgraaf aan de gemeenteraad.

Lees ook: Vrijdag besluit over vasthouden verdachte Pinkpopdrama

Beperkt toegankelijk
De weg was tijdens het festival beperkt toegankelijk voor verkeer, maar nooit helemaal afgesloten om een naburig bedrijventerrein bereikbaar te houden. Tot zondagavond 23:00 uur werd het verkeer gecontroleerd. Maar de laatste controlepost aan de Mensheggerweg werd om 2:00 uur maandagochtend gesloten. Het ongeval gebeurde twee uur later. Een man uit Heerlen kwam om het leven en een vrouw en twee mannen uit Heerlen en Landgraaf raakten zeer zwaargewond.

Voorarrest
Justitie liet eerder weten dat de verkeerssituatie deel uitmaakt van het onderzoek naar de fatale aanrijding. Een 34-jarige man uit Heerlen zit vast op verdenking van het veroorzaken van het fatale ongeval. Vrijdag wordt duidelijk of de man vrijkomt of veertien dager langer in voorarrest moet zitten.

Lees ook: Pinkpopdrama: Dit is wat we tot nu toe weten

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen