Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Op weg Pinkpopdrama moest langzaam worden gereden

Geplaatst opdonderdag 21 juni 2018 - 19:26

Op de Mensheggerweg in Landgraaf, waar maandagochtend de dodelijke aanrijding plaatsvond, gold een snelheidsbeperking van 30 kilometer per uur.

Die snelheidsbeperking was de donderdag voor Pinkpop ingegaan en duurde nog de hele maandag. Er stonden verkeersborden. Die stonden er ook nog toen de dodelijke aanrijding gebeurde. Dat schrijven burgemeester en wethouders van Landgraaf aan de gemeenteraad.

Lees ook: Vrijdag besluit over vasthouden verdachte Pinkpopdrama

Beperkt toegankelijk
De weg was tijdens het festival beperkt toegankelijk voor verkeer, maar nooit helemaal afgesloten om een naburig bedrijventerrein bereikbaar te houden. Tot zondagavond 23:00 uur werd het verkeer gecontroleerd. Maar de laatste controlepost aan de Mensheggerweg werd om 2:00 uur maandagochtend gesloten. Het ongeval gebeurde twee uur later. Een man uit Heerlen kwam om het leven en een vrouw en twee mannen uit Heerlen en Landgraaf raakten zeer zwaargewond.

Voorarrest
Justitie liet eerder weten dat de verkeerssituatie deel uitmaakt van het onderzoek naar de fatale aanrijding. Een 34-jarige man uit Heerlen zit vast op verdenking van het veroorzaken van het fatale ongeval. Vrijdag wordt duidelijk of de man vrijkomt of veertien dager langer in voorarrest moet zitten.

Lees ook: Pinkpopdrama: Dit is wat we tot nu toe weten

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen
Uitgelicht
Win kaarten Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen

Wij mogen kaarten voor het Historisch Motoren en Tractoren festival in Panningen weg geven. Wil jij dit jaar met je partner, kinderen, vrienden of vriendinnen gratis naar het festival in Panningen? Lees verder om te zien wat we van je vragen.

Zie hier hoe je kans maakt
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg iedere dag 18:30 op L1 TV

Iedere dag vanaf een andere prachtige locatie in Limburg ontvangen Sander Kleikers en Gert Jacobs hun gasten. En je bent van harte welkom om de uitzending bij te wonen!

Tour de L1mbourg is iedere dag om 18:30 live op L1 TV en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald.

Bekijk hier alle locaties
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!

Meest gelezen