Overslaan en naar de inhoud gaan

Op vakantie in Vaals met oliedollars

Geplaatst opvrijdag 4 september 2015 - 18:52

Veertig procent van de bezoekers van Landal Hoog Vaals komt uit de Arabische Golf. Veel andere gasten klagen over de gesluierde vrouwen en de verwende kinderen.

Landal moet in de spagaat om Arabier én Nederlander te plezieren. 'Wie zich eraan blijft storen, kan naar een andere park. We hebben er 74', aldus een woordvoerder van Landal.

Positief of negatief?
De ondernemers in Vaals zijn verdeeld over de aanwezigheid van de Arabieren, zegt Ralf Schiffers, secretaris van Stichting Ondernemers Vaals. "Sommigen ervaren het als positief en anderen als negatief", constateert Schiffers. "Nederlandse en Duitse toeristen geven meer uit dan de Arabieren. Sommige ondernemers zien daarom liever meer Nederlandse gasten in het park. Vooral de horeca is minder positief. Arabieren komen overdag hooguit een glaasje thee drinken. Ze gaan niet ‘s avonds in het café een pilsje drinken."

Burgemeester Reg van Loo van Vaals ziet geen enkel probleem in de aanwezigheid van de Arabieren. "We hebben al ruim tachtig nationaliteiten in onze gemeente."

Lees in de Limburgse kranten van zaterdag een uitgebreide reportage.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Meer arme gezinnen in Limburg
Kerkrade liever lui dan moe
Helft van volwassenen in Limburg is 50+
Beste wijngaard ligt in Vijlen
Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen