Overslaan en naar de inhoud gaan

Op vakantie in Vaals met oliedollars

Geplaatst opvrijdag 4 september 2015 - 18:52

Veertig procent van de bezoekers van Landal Hoog Vaals komt uit de Arabische Golf. Veel andere gasten klagen over de gesluierde vrouwen en de verwende kinderen.

Landal moet in de spagaat om Arabier én Nederlander te plezieren. 'Wie zich eraan blijft storen, kan naar een andere park. We hebben er 74', aldus een woordvoerder van Landal.

Positief of negatief?
De ondernemers in Vaals zijn verdeeld over de aanwezigheid van de Arabieren, zegt Ralf Schiffers, secretaris van Stichting Ondernemers Vaals. "Sommigen ervaren het als positief en anderen als negatief", constateert Schiffers. "Nederlandse en Duitse toeristen geven meer uit dan de Arabieren. Sommige ondernemers zien daarom liever meer Nederlandse gasten in het park. Vooral de horeca is minder positief. Arabieren komen overdag hooguit een glaasje thee drinken. Ze gaan niet ‘s avonds in het café een pilsje drinken."

Burgemeester Reg van Loo van Vaals ziet geen enkel probleem in de aanwezigheid van de Arabieren. "We hebben al ruim tachtig nationaliteiten in onze gemeente."

Lees in de Limburgse kranten van zaterdag een uitgebreide reportage.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Meer arme gezinnen in Limburg
Kerkrade liever lui dan moe
Helft van volwassenen in Limburg is 50+
Beste wijngaard ligt in Vijlen
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen