Overslaan en naar de inhoud gaan

Op meerdere plekken overlast door onweer en regen

Geplaatst opzondag 4 juli 2021 - 16:54

Verspreid over de provincie zorgde het weer zondag voor overlast.

Onweersbuien trkoken over Limburg met lokaal hagel en windvlagen. Naast de neerslag was het drukkend warm met temperaturen tot maximaal 22 graden.

Lees ook: Blikseminslag: boom landt op een huis in Herkenbosch

Straten blank
Op de splitsing van de Dorpstraat en Heufkesstraat in Brunssum stonden auto's tot diep in het water geparkeerd. In Schinveld stond onder meer het Wilhelminaplein blank.

In Treebeek spreken inwoners hun ontevredenheid uit over de bouw van de straten, waardoor deze telkens vollopen met water:

Video: Track88'

Passiespelen onderbroken in Tegelen
Door een onweersbui werd de voorstelling van de Passiespelen in Tegelen rond 15:10 uur tijdelijk onderbroken. "Dat is ons protocol. De bezoekers zitten onder een afdak, maar de spelers niet. Na twintig minuten hebben we de draad weer opgepakt", vertelt een woordvoerster.

Repetitie in Thorn
in Thorn hielden leden van het Alumni harmonieorkest de voeten niet droog tijdens een repetitie in het openluchttheater. Daar stroomde rond 14:30 uur regenwater het podium op. Orkestleden brachten instrumenten in veiligheid. "Gelukkig waren er wat gangmakers die op een droog plekje met wat humor voor een vrolijke noot zorgde", vertelt een cameraman die bij de repetitie was.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen