Overslaan en naar de inhoud gaan

Op expeditie in ZooParc Overloon

Geplaatst opdonderdag 3 maart 2016 - 14:22

Bezoekers kunnen straks zelf op expeditie in ZooParc Overloon. Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan de vernieuwde uitstraling.

In de dierentuin zijn straks deelgebieden te vinden waar de bezoekers op 'expeditie' kunnen in de natuur.

Pinguïns
Expeditie Boulders Beach, het pinguïngebied, is inmiddels al klaar en voorzien van een extra zandstrand waar bezoekers tussen de pinguïns kunnen lopen. "We voeren alles gefaseerd door, maar je ziet dat het met de week meer gaat leven. Vlak voor de zomervakantie moet alles klaar zijn", legt vestigingsmanager Martin van Hees uit.

Leeuwen
In Expeditie Ngorongoro zijn vanaf de zomer wilde honden, cheeta's en leeuwen te zien. "We zijn in afwachting van de afgifte van de bouwvergunning van een nieuw verblijf van bijna 2700 vierkante meter. Als die binnen is, gaan we meteen van start. We willen dan ruim voor de zomervakantie klaar zijn, het liefst al in mei", zegt Van Hees.

Lees ook: Leeuwen, tijgers en franjeapen naar ZooParc Overloon

Outback
In de Outback zijn natuurlijk kangoeroes te vinden. Over een paar maanden komen daar ook dromedarissen bij. Kleine roofdieren en apen bivakkeren in de Amazone, de witte tijgers en Siberische tijgers zijn in de Jangalee te vinden. De overige expedities zijn: Baobab (ringstaartmaki's), Forest (vogels, stokstaartjes) en Adventure Trail, met een speeltuin, theater, terras en kinderboerderij.

Lees ook: ZooParc Overloon treurt om dood van witwanggibbon Nonkel

Foto: iStock

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?
Dat regelen we voor je. Klik hier.
Actie: meld je nu aan en ontvang vier weken lang gratis de digitale krant!

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

ZooParc Overloon
Dwergnijlpaard geboren in ZooParc Overloon
Slingeraap Quasimodo hoopt liefde te vinden in Overloon
Dierentuin laat zieke slingeraap Quasimodo inslapen
Recordaantal bezoekers voor ZooParc Overloon
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen