Overslaan en naar de inhoud gaan

Op expeditie in ZooParc Overloon

Geplaatst opdonderdag 3 maart 2016 - 14:22

Bezoekers kunnen straks zelf op expeditie in ZooParc Overloon. Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan de vernieuwde uitstraling.

In de dierentuin zijn straks deelgebieden te vinden waar de bezoekers op 'expeditie' kunnen in de natuur.

Pinguïns
Expeditie Boulders Beach, het pinguïngebied, is inmiddels al klaar en voorzien van een extra zandstrand waar bezoekers tussen de pinguïns kunnen lopen. "We voeren alles gefaseerd door, maar je ziet dat het met de week meer gaat leven. Vlak voor de zomervakantie moet alles klaar zijn", legt vestigingsmanager Martin van Hees uit.

Leeuwen
In Expeditie Ngorongoro zijn vanaf de zomer wilde honden, cheeta's en leeuwen te zien. "We zijn in afwachting van de afgifte van de bouwvergunning van een nieuw verblijf van bijna 2700 vierkante meter. Als die binnen is, gaan we meteen van start. We willen dan ruim voor de zomervakantie klaar zijn, het liefst al in mei", zegt Van Hees.

Lees ook: Leeuwen, tijgers en franjeapen naar ZooParc Overloon

Outback
In de Outback zijn natuurlijk kangoeroes te vinden. Over een paar maanden komen daar ook dromedarissen bij. Kleine roofdieren en apen bivakkeren in de Amazone, de witte tijgers en Siberische tijgers zijn in de Jangalee te vinden. De overige expedities zijn: Baobab (ringstaartmaki's), Forest (vogels, stokstaartjes) en Adventure Trail, met een speeltuin, theater, terras en kinderboerderij.

Lees ook: ZooParc Overloon treurt om dood van witwanggibbon Nonkel

Foto: iStock

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?
Dat regelen we voor je. Klik hier.
Actie: meld je nu aan en ontvang vier weken lang gratis de digitale krant!

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

ZooParc Overloon
Dwergnijlpaard geboren in ZooParc Overloon
Slingeraap Quasimodo hoopt liefde te vinden in Overloon
Dierentuin laat zieke slingeraap Quasimodo inslapen
Recordaantal bezoekers voor ZooParc Overloon
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee! Online Limburgs Schuttersfeest (OLS) krijgt tweede editie

De succesvolle eerste editie van het Online Limburgs Schuttersfeest krijgt een vervolg. Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. Dankzij de gratis app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen