Overslaan en naar de inhoud gaan

Op expeditie in ZooParc Overloon

Geplaatst opdonderdag 3 maart 2016 - 14:22

Bezoekers kunnen straks zelf op expeditie in ZooParc Overloon. Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan de vernieuwde uitstraling.

In de dierentuin zijn straks deelgebieden te vinden waar de bezoekers op 'expeditie' kunnen in de natuur.

Pinguïns
Expeditie Boulders Beach, het pinguïngebied, is inmiddels al klaar en voorzien van een extra zandstrand waar bezoekers tussen de pinguïns kunnen lopen. "We voeren alles gefaseerd door, maar je ziet dat het met de week meer gaat leven. Vlak voor de zomervakantie moet alles klaar zijn", legt vestigingsmanager Martin van Hees uit.

Leeuwen
In Expeditie Ngorongoro zijn vanaf de zomer wilde honden, cheeta's en leeuwen te zien. "We zijn in afwachting van de afgifte van de bouwvergunning van een nieuw verblijf van bijna 2700 vierkante meter. Als die binnen is, gaan we meteen van start. We willen dan ruim voor de zomervakantie klaar zijn, het liefst al in mei", zegt Van Hees.

Lees ook: Leeuwen, tijgers en franjeapen naar ZooParc Overloon

Outback
In de Outback zijn natuurlijk kangoeroes te vinden. Over een paar maanden komen daar ook dromedarissen bij. Kleine roofdieren en apen bivakkeren in de Amazone, de witte tijgers en Siberische tijgers zijn in de Jangalee te vinden. De overige expedities zijn: Baobab (ringstaartmaki's), Forest (vogels, stokstaartjes) en Adventure Trail, met een speeltuin, theater, terras en kinderboerderij.

Lees ook: ZooParc Overloon treurt om dood van witwanggibbon Nonkel

Foto: iStock

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?
Dat regelen we voor je. Klik hier.
Actie: meld je nu aan en ontvang vier weken lang gratis de digitale krant!

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

ZooParc Overloon
Dwergnijlpaard geboren in ZooParc Overloon
Slingeraap Quasimodo hoopt liefde te vinden in Overloon
Dierentuin laat zieke slingeraap Quasimodo inslapen
Recordaantal bezoekers voor ZooParc Overloon
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen