Overslaan en naar de inhoud gaan

Op- en afrit Buitenring Nieuwenhagen blijven open

Geplaatst opdinsdag 19 november 2019 - 5:58

De op- en afrit van de Buitenring bij Nieuwenhagen veroorzaken geen extra overlast in de omgeving. Dat blijkt uit de eerste metingen van de gemeente Landgraaf.

In eerste instantie werden de op- en afrit dichtgehouden. De gemeente vreesde voor verkeersoverlast in de omgeving. Op aandrang van omwonenden werden ze toch opengesteld. Het zou om een proef gaan van een jaar. In die tijd is de verkeersdrukte gemonitord.

Resultaten veelbelovend
De eerste resultaten van het onderzoek zijn volgens wethouder Freed Janssen veelbelovend. "Uit de tellingen blijkt dat er geen toename van verkeer is. Daarom willen we de op- en afrit openhouden." De gemeente heeft ook onderzocht hoe de verkeersdrukte op andere wegen is. "De buitenring heeft gebracht wat we hoopten", zegt Janssen. "In de dorpen is sinds de opening van de weg veel minder verkeer."

Verkeersafname andere wegen
Als voorbeeld noemt de wethouder de Brunssummerweg. "Daar is het verkeer met 50 procent afgenomen." Hij merkt daarbij wel op dat de Heerlener Strasse in het nabijgelegen Ubach Palenberg in Duitsland op dit moment dicht is voor onderhoud. Dat kan gevolgen hebben voor het verkeer. In december gaat deze weg open.

Randweg Abdissenbosch
De gemeente wilde de op- en afrit in eerste instantie pas openen als de randweg bij Abdissenbosch naar Duitsland klaar zou zijn. Over deze weg wordt al jaren gesproken, maar het is nog steeds niet bekend of deze weg er daadwerkelijk gaat komen en zo ja, wanneer.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen