Overslaan en naar de inhoud gaan

Op- en afrit Buitenring Nieuwenhagen blijven open

Geplaatst opdinsdag 19 november 2019 - 5:58

De op- en afrit van de Buitenring bij Nieuwenhagen veroorzaken geen extra overlast in de omgeving. Dat blijkt uit de eerste metingen van de gemeente Landgraaf.

In eerste instantie werden de op- en afrit dichtgehouden. De gemeente vreesde voor verkeersoverlast in de omgeving. Op aandrang van omwonenden werden ze toch opengesteld. Het zou om een proef gaan van een jaar. In die tijd is de verkeersdrukte gemonitord.

Resultaten veelbelovend
De eerste resultaten van het onderzoek zijn volgens wethouder Freed Janssen veelbelovend. "Uit de tellingen blijkt dat er geen toename van verkeer is. Daarom willen we de op- en afrit openhouden." De gemeente heeft ook onderzocht hoe de verkeersdrukte op andere wegen is. "De buitenring heeft gebracht wat we hoopten", zegt Janssen. "In de dorpen is sinds de opening van de weg veel minder verkeer."

Verkeersafname andere wegen
Als voorbeeld noemt de wethouder de Brunssummerweg. "Daar is het verkeer met 50 procent afgenomen." Hij merkt daarbij wel op dat de Heerlener Strasse in het nabijgelegen Ubach Palenberg in Duitsland op dit moment dicht is voor onderhoud. Dat kan gevolgen hebben voor het verkeer. In december gaat deze weg open.

Randweg Abdissenbosch
De gemeente wilde de op- en afrit in eerste instantie pas openen als de randweg bij Abdissenbosch naar Duitsland klaar zou zijn. Over deze weg wordt al jaren gesproken, maar het is nog steeds niet bekend of deze weg er daadwerkelijk gaat komen en zo ja, wanneer.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Hoofdredacteur voor een dag
Uitgelicht
Word Hoofdredacteur voor een dag

We geven je twee dagen L1 TV cadeau. Neem plaats op de stoel van hoofdredacteur van L1 en maak je eigen programmagids. Jij mag bepalen wat we uitzenden op maandag 23 en dinsdag 24 december,. Voor velen vrije dagen, met lekker veel tijd om ook overdag televisie te kijken.

Jij mag bepalen wat we uitzenden op 23 en 24 december.

Geef hier je favoriete programma's door
22 december op L1 TV: Ben Verbong Dag
Uitgelicht
Ben Verbong Dag op L1 TV

De Tegelse filmregisseur Ben Verbong zit 50 jaar in het vak. L1 viert dit jubileum 22 december met de Ben Verbong Dag.

De regisseur van onder meer de Nederlandse succesfilm ‘Het meisje met het rode haar’ maakte speciaal voor L1 een selectie. Bijvoorbeeld de film Honigfrauen over Oost- en Westduitsers gescheiden op vakantie aan het Balatonmeer. Of de lotgevallen van de Oostenrijkse Von Trapp Family. Maar ook vreemdelinghaat in een Berlijnse tram.

Bekijk hier de programmagids van 22 december
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen