Overslaan en naar de inhoud gaan

Op- en afrit Buitenring Nieuwenhagen blijven open

Geplaatst opdinsdag 19 november 2019 - 5:58

De op- en afrit van de Buitenring bij Nieuwenhagen veroorzaken geen extra overlast in de omgeving. Dat blijkt uit de eerste metingen van de gemeente Landgraaf.

In eerste instantie werden de op- en afrit dichtgehouden. De gemeente vreesde voor verkeersoverlast in de omgeving. Op aandrang van omwonenden werden ze toch opengesteld. Het zou om een proef gaan van een jaar. In die tijd is de verkeersdrukte gemonitord.

Resultaten veelbelovend
De eerste resultaten van het onderzoek zijn volgens wethouder Freed Janssen veelbelovend. "Uit de tellingen blijkt dat er geen toename van verkeer is. Daarom willen we de op- en afrit openhouden." De gemeente heeft ook onderzocht hoe de verkeersdrukte op andere wegen is. "De buitenring heeft gebracht wat we hoopten", zegt Janssen. "In de dorpen is sinds de opening van de weg veel minder verkeer."

Verkeersafname andere wegen
Als voorbeeld noemt de wethouder de Brunssummerweg. "Daar is het verkeer met 50 procent afgenomen." Hij merkt daarbij wel op dat de Heerlener Strasse in het nabijgelegen Ubach Palenberg in Duitsland op dit moment dicht is voor onderhoud. Dat kan gevolgen hebben voor het verkeer. In december gaat deze weg open.

Randweg Abdissenbosch
De gemeente wilde de op- en afrit in eerste instantie pas openen als de randweg bij Abdissenbosch naar Duitsland klaar zou zijn. Over deze weg wordt al jaren gesproken, maar het is nog steeds niet bekend of deze weg er daadwerkelijk gaat komen en zo ja, wanneer.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen