Overslaan en naar de inhoud gaan

Op- en afrit Buitenring Nieuwenhagen blijven open

Geplaatst opdinsdag 19 november 2019 - 5:58

De op- en afrit van de Buitenring bij Nieuwenhagen veroorzaken geen extra overlast in de omgeving. Dat blijkt uit de eerste metingen van de gemeente Landgraaf.

In eerste instantie werden de op- en afrit dichtgehouden. De gemeente vreesde voor verkeersoverlast in de omgeving. Op aandrang van omwonenden werden ze toch opengesteld. Het zou om een proef gaan van een jaar. In die tijd is de verkeersdrukte gemonitord.

Resultaten veelbelovend
De eerste resultaten van het onderzoek zijn volgens wethouder Freed Janssen veelbelovend. "Uit de tellingen blijkt dat er geen toename van verkeer is. Daarom willen we de op- en afrit openhouden." De gemeente heeft ook onderzocht hoe de verkeersdrukte op andere wegen is. "De buitenring heeft gebracht wat we hoopten", zegt Janssen. "In de dorpen is sinds de opening van de weg veel minder verkeer."

Verkeersafname andere wegen
Als voorbeeld noemt de wethouder de Brunssummerweg. "Daar is het verkeer met 50 procent afgenomen." Hij merkt daarbij wel op dat de Heerlener Strasse in het nabijgelegen Ubach Palenberg in Duitsland op dit moment dicht is voor onderhoud. Dat kan gevolgen hebben voor het verkeer. In december gaat deze weg open.

Randweg Abdissenbosch
De gemeente wilde de op- en afrit in eerste instantie pas openen als de randweg bij Abdissenbosch naar Duitsland klaar zou zijn. Over deze weg wordt al jaren gesproken, maar het is nog steeds niet bekend of deze weg er daadwerkelijk gaat komen en zo ja, wanneer.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Jouw videoboodschap op L1 TV.

Stuur je zelfgemaakte video via Whatsapp naar 06 44 76 71 57.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Uitgelicht
Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV

Wie wil jij een hart onder de riem steken? Stuur je filmpje naar L1 TV via Whatsapp naar 06 44 76 71 57.

De videoboodschappen worden gedurende de hele dag op L1 TV uitgezonden.

Voor je opa, oma, familie of vrienden...
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
AvondGasten: corona in Limburg
Uitgelicht
AvondGasten: corona in Limburg

L1 gaat in samenwerking met Zuyderland en andere Limburgse zorginstellingen een extra programma uitzenden waarbij we ingaan op vragen rond het coronavirus.

Er zullen medische experts aanschuiven antwoord geven op de belangrijkste zaken in de bestrijding van het virus. Daarbij geven ze ook preventietips, lichten ze maatregelen toe in hun eigen instellingen en beantwoorden ze de belangrijkste vragen van de kijkers.

Iedere avond om 18:00 op L1 TV, met een herhaling om 21:00.

Stel hier je vraag over corona
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen