Overslaan en naar de inhoud gaan

Op- en afrit Buitenring Nieuwenhagen blijven open

Geplaatst opdinsdag 19 november 2019 - 5:58

De op- en afrit van de Buitenring bij Nieuwenhagen veroorzaken geen extra overlast in de omgeving. Dat blijkt uit de eerste metingen van de gemeente Landgraaf.

In eerste instantie werden de op- en afrit dichtgehouden. De gemeente vreesde voor verkeersoverlast in de omgeving. Op aandrang van omwonenden werden ze toch opengesteld. Het zou om een proef gaan van een jaar. In die tijd is de verkeersdrukte gemonitord.

Resultaten veelbelovend
De eerste resultaten van het onderzoek zijn volgens wethouder Freed Janssen veelbelovend. "Uit de tellingen blijkt dat er geen toename van verkeer is. Daarom willen we de op- en afrit openhouden." De gemeente heeft ook onderzocht hoe de verkeersdrukte op andere wegen is. "De buitenring heeft gebracht wat we hoopten", zegt Janssen. "In de dorpen is sinds de opening van de weg veel minder verkeer."

Verkeersafname andere wegen
Als voorbeeld noemt de wethouder de Brunssummerweg. "Daar is het verkeer met 50 procent afgenomen." Hij merkt daarbij wel op dat de Heerlener Strasse in het nabijgelegen Ubach Palenberg in Duitsland op dit moment dicht is voor onderhoud. Dat kan gevolgen hebben voor het verkeer. In december gaat deze weg open.

Randweg Abdissenbosch
De gemeente wilde de op- en afrit in eerste instantie pas openen als de randweg bij Abdissenbosch naar Duitsland klaar zou zijn. Over deze weg wordt al jaren gesproken, maar het is nog steeds niet bekend of deze weg er daadwerkelijk gaat komen en zo ja, wanneer.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Halve Finales LVK 2020 volg je bij L11 Alaaf
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 TV

Het feest gaat weer beginnen! 60 artiesten duiken de Halve Finales van het LVK in. Welke 20 liedjes gaan uiteindelijk naar de finale van het 44e LVK?

Volg de 3 Halve Finales op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf. Iedere vrijdag om 18:00 en zaterdag om 13:00.

Bekijk hier de 3 Halve Finales
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen