Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Op één na zachtste herfst in Limburg

Geplaatst opdonderdag 27 november 2014 - 9:54

De meteorologische herfst van dit jaar was in Limburg bijna recordzacht. Volgens berekeningen van Meteo Limburg was het van september tot en met november twee graden warmer dan normaal.

Dit betekent dat in de afgelopen ruim honderd jaar alleen de herfst van 2006 warmer was.

Derde extreem zachte seizoen
Het is al het derde extreem zachte seizoen van dit jaar. Afgelopen winter was de op één na (2007) zachtste en de lente van 2014 was de op twee na (2007 en 2011) zachtste. Dit blijkt uit langjarige metingen op de Zuid-Limburgse luchthaven bij Beek. Opvallend is dat de recordnatte zomer in Zuid-Limburg dit jaar iets kouder was dan normaal.

400 zonuren
De herfst van 2014 was uitermate zonnig. De zonneschijnduur komt van september tot en met november uit op bijna 400 uur waar de zon normaal in deze tijd zo'n 300 uur schijnt. Dit is meer dan tijdens de hoogzomer, juli en augustus, van dit jaar. Slechts zes keer eerder over de afgelopen ruim honderd jaren konden we in de herfst genieten van meer dan 400 uur zonneschijn, waaronder de herfst van 2011.

22 graden
Ook deze laatste herfstmaand november was wederom zacht en zeer zonnig met ongeveer 100 zonuren in Limburg (normaal 65). Slechts vier keer eerder, waaronder de recordzonnige slachtmaand van 2011, gaf november meer dan 100 zonuren. De maand begon met een recordwarme Allerheiligendag: 21 à 22 graden op 1 november.

Koude start
De meteorologische winter gaat volgende week vrij koud van start. Het gaat enkele graden vriezen en overdag is het kouder dan de normale middagtemperatuur van 7 graden.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

't Is gedaan met het mooie nazomerweer
Regen Weer
Waar gaat die zomer naartoe? Het lijkt wel herfst!
Opvallend weinig warme septemberdagen
Het was nog nooit zo koud op 14 oktober
Overzicht
Uitgelicht
Limburgse kandidaten gezocht!

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

Binnenkort te zien op L1 TV.

Geef je op als kandidaat voor Kwizzele!
Uitgelicht
Volg de Halve Finales LVK bij L1

Wie wordt de opvolger van Spik & Span? 60 liedjes zijn doorgedrongen tot de halve finales van het 43ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer. Deze strijden in 3 halve finales in de Muziekgieterij om een finaleplek. Uiteraard beleef je het LVK weer bij L1. Iedere vrijdag om 18:00 op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. Op zaterdag om 13:00 wordt de halve finale herhaald.

Bekijk hier de liedjes van het LVK
Uitgelicht
Januari buuttemaand op L1.nl

Elke dag nieuwe buut om 11.11 uur op L1.nl.

De regionale omroep L1 heeft een enorm rijk archief met radio- en tv-opnames van Limburgse buuttereedners. In de aanloop naar vastelaovend wordt dit genre extra in het zonnetje gezet op L1.nl.

Bekijk hier de buut van de dag
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen