Overslaan en naar de inhoud gaan

Op deze Limburgse stations kun je op 20 maart stemmen

Geplaatst opdinsdag 12 maart 2019 - 15:45

Wie op 20 maart niet de tijd heeft een 'regulier' stembureau op te zoeken, kan die dag ook op vijf Limburgse treinstations terecht om te stemmen voor de Provinciale Staten- en Waterschapsverkiezingen.

Het gaat om de stations in Horst-Sevenum, Maastricht, Roermond, Venlo en Weert. In totaal zijn er in het hele land 69 stations waar gestemd kan worden, zo maakt de NS dinsdag bekend.

Hele dag
In Maastricht en Venlo kun je de hele dag terecht: tussen 06:30 uur en 20:00 uur is daar een mobiel stembureau waar mensen van hun democratisch recht gebruik kunnen maken.

Beperkte open
In Roermond kan al vanaf 05:30 uur gestemd worden in de stationshal, maar dat stembureau sluit al om 12:30 uur. Ook het stembureau op het Weerter station is maar kort open. Dat biedt mensen tussen 06:15 en 08:30 uur de gelegenheid om te stemmen, op het stationsplein. In Horst-Sevenum liggen het stemformulier en het rood potlood iets later én iets langer op de dag klaar. Treinreizigers kunnen daar tussen 16:00 en 19:00 uur hun stem uitbrengen.

Kijk voor al het nieuws over de Provinciale Statenverkiezingen én de Waterschapsverkiezingen op de Limburg Stemt-subpagina.

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen