Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Op deze Limburgse stations kun je op 20 maart stemmen

Geplaatst opdinsdag 12 maart 2019 - 15:45

Wie op 20 maart niet de tijd heeft een 'regulier' stembureau op te zoeken, kan die dag ook op vijf Limburgse treinstations terecht om te stemmen voor de Provinciale Staten- en Waterschapsverkiezingen.

Het gaat om de stations in Horst-Sevenum, Maastricht, Roermond, Venlo en Weert. In totaal zijn er in het hele land 69 stations waar gestemd kan worden, zo maakt de NS dinsdag bekend.

Hele dag
In Maastricht en Venlo kun je de hele dag terecht: tussen 06:30 uur en 20:00 uur is daar een mobiel stembureau waar mensen van hun democratisch recht gebruik kunnen maken.

Beperkte open
In Roermond kan al vanaf 05:30 uur gestemd worden in de stationshal, maar dat stembureau sluit al om 12:30 uur. Ook het stembureau op het Weerter station is maar kort open. Dat biedt mensen tussen 06:15 en 08:30 uur de gelegenheid om te stemmen, op het stationsplein. In Horst-Sevenum liggen het stemformulier en het rood potlood iets later én iets langer op de dag klaar. Treinreizigers kunnen daar tussen 16:00 en 19:00 uur hun stem uitbrengen.

Kijk voor al het nieuws over de Provinciale Statenverkiezingen én de Waterschapsverkiezingen op de Limburg Stemt-subpagina.

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

De leukste Limburgse kwis is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Geef je ook op als kandidaat voor Kwizzele!
Uitgelicht
De verkiezingen volg je bij L1

In aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen zendt L1 TV vijf verschillende debatten uit. Daarbij is nadrukkelijk samenwerking gezocht met maatschappelijke organisaties. De gekozen opzet van de tv-debatten maakt het mogelijk dat zowel zittende politieke partijen als nieuwe partijen kunnen meedoen.

Op de verkiezingsdag woensdag 20 maart maken we een speciale avondvullende uitzending op L1 TV vanaf 21:00 uur, met uitslagen, reacties vanuit het provinciehuis en analyses. Online kun je alles volgen bij 1Limburg.

Meer over de verkiezingen
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen