Overslaan en naar de inhoud gaan

Op deze Limburgse stations kun je op 20 maart stemmen

Geplaatst opdinsdag 12 maart 2019 - 15:45

Wie op 20 maart niet de tijd heeft een 'regulier' stembureau op te zoeken, kan die dag ook op vijf Limburgse treinstations terecht om te stemmen voor de Provinciale Staten- en Waterschapsverkiezingen.

Het gaat om de stations in Horst-Sevenum, Maastricht, Roermond, Venlo en Weert. In totaal zijn er in het hele land 69 stations waar gestemd kan worden, zo maakt de NS dinsdag bekend.

Hele dag
In Maastricht en Venlo kun je de hele dag terecht: tussen 06:30 uur en 20:00 uur is daar een mobiel stembureau waar mensen van hun democratisch recht gebruik kunnen maken.

Beperkte open
In Roermond kan al vanaf 05:30 uur gestemd worden in de stationshal, maar dat stembureau sluit al om 12:30 uur. Ook het stembureau op het Weerter station is maar kort open. Dat biedt mensen tussen 06:15 en 08:30 uur de gelegenheid om te stemmen, op het stationsplein. In Horst-Sevenum liggen het stemformulier en het rood potlood iets later én iets langer op de dag klaar. Treinreizigers kunnen daar tussen 16:00 en 19:00 uur hun stem uitbrengen.

Kijk voor al het nieuws over de Provinciale Statenverkiezingen én de Waterschapsverkiezingen op de Limburg Stemt-subpagina.

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen