Overslaan en naar de inhoud gaan

Op deze dag zijn de meeste Limburgers jarig

Geplaatst opwoensdag 25 september 2019 - 17:17

Op 30 september vieren 2976 Limburgers hun verjaardag. Daarmee is deze dag de meestvoorkomende verjaardag in onze provincie.

Dat blijkt uit cijfers van het CBS, die vervolgens door LocalFocus op een rijtje zijn gezet.

Schrikkeldag
Behalve 30 september is de kans groot dat 25 september ook op jouw verjaardagskalender staat. Dan vieren namelijk 2968 provinciegenoten hun verjaardag. Verder zijn 26 februari, 23 september, 19 september en 14 maart ook veelvoorkomende Limburgse verjaardagen. De dag die het minste voorkomt op de Limburgse verjaardagskalender is 29 februari. Op deze schrikkeldag vieren slechts 638 Limburgers hun verjaardag.

Kerstkinderen
Landelijk gezien blijkt 25 september het grootste verjaardagsfeest te zijn. Dan mogen maar liefst 43.837 Nederlanders kaarsjes uitblazen. September voert de ranglijst aan met ruim 42.000 jarigen per dag. Het CBS spreekt van 'kerstkinderen', omdat de jarigen rond de kerst zijn verwekt.

In december zijn de minste mensen jarig. Dan vieren bijna 29.000 mensen per dag hun verjaardag.

Check hieronder met hoeveel mensen jij tegelijk jarig bent.


Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen