Overslaan en naar de inhoud gaan

Oostflank Brunssum moet vooral groen worden

Geplaatst opdonderdag 31 januari 2019 - 15:44

De zogeheten Oostflank van Brunssum moet plaats gaan bieden aan vernieuwende logistieke bedrijven. Ook initiatieven op het gebied van vrije tijd en recreatie moeten er een plek krijgen.

Dat staat in een gezamenlijke visie van de gemeente Brunssum en de provincie.

Nature Wonder World
Tot ruim een jaar geleden was het gebied gereserveerd voor de ontwikkeling van het grote attractiepark Nature Wonder World. Maar eind november trok initiatiefnemer Jean Gelissen de stekker uit het plan. Hij zei toen geen vertrouwen te hebben in het politiek-bestuurlijke klimaat in Brunssum.

Ideale moment
Sindsdien wordt gekeken naar een andere invulling van het gebied van 360 hectare.
Volgens de gemeente en de provincie is het nu ook het ideale moment om met een nieuw plan te komen omdat de Oostflank door de aanleg van de Buitenring goed bereikbaar is geworden.

Groenste bedrijventerrein van Limburg te maken
"De nieuwe autoweg verbetert het vestigingsklimaat en de werkgelegenheid in de hele regio. Daar gaan we nu handen en voeten aan geven", aldus PvdA-gedeputeerde Eric
Geurts. Volgens hem is het de bedoeling om van de Oostflank het groenste bedrijventerrein van Limburg te maken en daarmee ook een bijdrage te leveren aan de klimaat- en energie-opgave.

Profiteren
Wethouder Jo Palmen zegt dat Brunssum al langer op zoek is naar oplossingen voor de Oostflank. "
Van de nu ingezette koers profiteren zowel onze burgers als de bedrijven in onze gemeente van", zo stelt de wethouder.

Bedrijvigheid
In het coalitieprogramma van de vier lokale partijen die het bestuur vormen in Brunssum, staat dat de ontwikkeling van de Oostflank moet worden bepaald door een 'goede inpassing en afstemming van met elkaar schijnbaar conflicterende functies. Dan gaat het om natuur, bedrijvigheid, verkeer, duurzaamheid en milieu'. "
Het inrichten van zonneweides behoort zeker tot de mogelijkheden in dit gebied", zo is ook in het programma opgenomen.

De nu gepresenteerde visie voor de Oostflank moet de komende jaren handen en voeten krijgen.

Echte Limburgers gezocht!
Geef je op als kandidaat voor Kwizzele.

Deel dit bericht via
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen