Overslaan en naar de inhoud gaan

Oostflank Brunssum moet vooral groen worden

Geplaatst opdonderdag 31 januari 2019 - 15:44

De zogeheten Oostflank van Brunssum moet plaats gaan bieden aan vernieuwende logistieke bedrijven. Ook initiatieven op het gebied van vrije tijd en recreatie moeten er een plek krijgen.

Dat staat in een gezamenlijke visie van de gemeente Brunssum en de provincie.

Nature Wonder World
Tot ruim een jaar geleden was het gebied gereserveerd voor de ontwikkeling van het grote attractiepark Nature Wonder World. Maar eind november trok initiatiefnemer Jean Gelissen de stekker uit het plan. Hij zei toen geen vertrouwen te hebben in het politiek-bestuurlijke klimaat in Brunssum.

Ideale moment
Sindsdien wordt gekeken naar een andere invulling van het gebied van 360 hectare.
Volgens de gemeente en de provincie is het nu ook het ideale moment om met een nieuw plan te komen omdat de Oostflank door de aanleg van de Buitenring goed bereikbaar is geworden.

Groenste bedrijventerrein van Limburg te maken
"De nieuwe autoweg verbetert het vestigingsklimaat en de werkgelegenheid in de hele regio. Daar gaan we nu handen en voeten aan geven", aldus PvdA-gedeputeerde Eric
Geurts. Volgens hem is het de bedoeling om van de Oostflank het groenste bedrijventerrein van Limburg te maken en daarmee ook een bijdrage te leveren aan de klimaat- en energie-opgave.

Profiteren
Wethouder Jo Palmen zegt dat Brunssum al langer op zoek is naar oplossingen voor de Oostflank. "
Van de nu ingezette koers profiteren zowel onze burgers als de bedrijven in onze gemeente van", zo stelt de wethouder.

Bedrijvigheid
In het coalitieprogramma van de vier lokale partijen die het bestuur vormen in Brunssum, staat dat de ontwikkeling van de Oostflank moet worden bepaald door een 'goede inpassing en afstemming van met elkaar schijnbaar conflicterende functies. Dan gaat het om natuur, bedrijvigheid, verkeer, duurzaamheid en milieu'. "
Het inrichten van zonneweides behoort zeker tot de mogelijkheden in dit gebied", zo is ook in het programma opgenomen.

De nu gepresenteerde visie voor de Oostflank moet de komende jaren handen en voeten krijgen.

Echte Limburgers gezocht!
Geef je op als kandidaat voor Kwizzele.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen