Overslaan en naar de inhoud gaan

Oorzaak verwoestende brand Belfeld nog onduidelijk

Geplaatst opmaandag 6 april 2015 - 11:00

In en rond de geblakerde resten van het afgebrande tenniscentrum De Poelder in Belfeld gaat het onderzoek naar de oorzaak beginnen.

Het zogeheten tactisch onderzoek (buurtonderzoek, recherchewerk) begint maandag. Het onderzoek tussen de resten van het centrum kan pas dinsdag starten omdat de plek nog te onveilig is voor de politie. Het smeult nog na en er staat een muur op instorten.

Nablussen
De brandweer verwacht nog de hele maandagmiddag bezig te zijn met nablussen aan de Beekweg in Belfeld. Op diverse plekken op het perceel woedden maandagochtend nog kleine brandjes. De brandweer denkt pas in de avond te kunnen vertrekken.

Paarden gered
De brandweer stelde tijdens de brand al snel vast dat het complex niet meer te redden was. Daarom werden de inspanningen vooral gericht op het behoud van de belendende manege De Grensstreek, waar tientallen paarden verbleven. Dat lukte.

De paarden veilig en wel in de manege naast het afgebrande tenniscentrum in Belfeld.
Foto: Thomas Kusters

Tien paarden werden geëvacueerd door de eigenaar met hulp van omwonenden. De andere veertig dieren konden op hun plek blijven, omdat de afstand tot de brand groot genoeg was.

Geen gewonden
Bij de brand raakte niemand gewond. Het schadebedrag is nog niet bekend.

Foto: Thomas Kusters

​Lees ook: Tenniscentrum Belfeld gaat in rook op

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Tenniscentrum Belfeld gaat in rook op
Schuur brandt uit in Belfeld
Scooter brandt volledig uit in Belfeld
Auto's verwoest door brand in Belfeld en Venray
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee! Online Limburgs Schuttersfeest (OLS) krijgt tweede editie

De succesvolle eerste editie van het Online Limburgs Schuttersfeest krijgt een vervolg. Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. Dankzij de gratis app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen