Overslaan en naar de inhoud gaan

Oorzaak verwoestende brand Belfeld nog onduidelijk

Geplaatst opmaandag 6 april 2015 - 11:00

In en rond de geblakerde resten van het afgebrande tenniscentrum De Poelder in Belfeld gaat het onderzoek naar de oorzaak beginnen.

Het zogeheten tactisch onderzoek (buurtonderzoek, recherchewerk) begint maandag. Het onderzoek tussen de resten van het centrum kan pas dinsdag starten omdat de plek nog te onveilig is voor de politie. Het smeult nog na en er staat een muur op instorten.

Nablussen
De brandweer verwacht nog de hele maandagmiddag bezig te zijn met nablussen aan de Beekweg in Belfeld. Op diverse plekken op het perceel woedden maandagochtend nog kleine brandjes. De brandweer denkt pas in de avond te kunnen vertrekken.

Paarden gered
De brandweer stelde tijdens de brand al snel vast dat het complex niet meer te redden was. Daarom werden de inspanningen vooral gericht op het behoud van de belendende manege De Grensstreek, waar tientallen paarden verbleven. Dat lukte.

De paarden veilig en wel in de manege naast het afgebrande tenniscentrum in Belfeld.
Foto: Thomas Kusters

Tien paarden werden geëvacueerd door de eigenaar met hulp van omwonenden. De andere veertig dieren konden op hun plek blijven, omdat de afstand tot de brand groot genoeg was.

Geen gewonden
Bij de brand raakte niemand gewond. Het schadebedrag is nog niet bekend.

Foto: Thomas Kusters

​Lees ook: Tenniscentrum Belfeld gaat in rook op

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Tenniscentrum Belfeld gaat in rook op
Schuur brandt uit in Belfeld
Scooter brandt volledig uit in Belfeld
Auto's verwoest door brand in Belfeld en Venray
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen