Overslaan en naar de inhoud gaan

Oorzaak van toename truckongevallen A2 onduidelijk

Geplaatst opwoensdag 25 mei 2016 - 11:31

Verkeersminister Melanie Schultz van Haegen heeft geen idee hoe het kan dat er de afgelopen jaren meer ongelukken met vrachtwagens zijn gebeurd op de A2 tussen Stein en Eindhoven.

Dat schrijft de bewindsvrouw in antwoord op vragen van CDA-Kamerlid Martijn van Helvert.

Toename
Op de snelweg tussen de knooppunten Kerensheide en Leenderheide gebeurde de laatste jaren een aantal ernstige ongelukken met vrachtwagens. Uit de cijfers blijkt dat tussen 2010 en 2014 jaarlijks een paar trucks betrokken waren bij ongelukken. In 2014 is een spectaculaire toename te zien: in dat jaar ging het liefst 23 keer fout op de snelweg tussen Limburg en Noord-Brabant. Over 2015 zijn nog geen cijfers beschikbaar.

Reden
Over de reden van de toename tast Schultz nog in het duister. "Ik kan op basis van deze periode en deze cijfers nog geen conclusie trekken of deze toename incidenteel of structureel is", schrijft de minister.

Niet gevaarlijker
In totaal gebeurde er in de gemeten periode 1918 ongelukken op de snelweg richting Eindhoven. Schultz benadrukt dat het risico op ongelukken op het 65 kilometer lange traject even groot is dan op andere stukken snelweg in ons land.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen